One moment please.
News
Volvo Cars och Avicii producerar unik version av Feeling Good

Musiknyheter
  • Volvo Cars genomför en ny kampanj i samarbete med den svenska musikproducenten Avicii
  • En omarbetad version av Nina Simones klassiker Feeling Good
  • Kampanj firar förnyelsen av Volvo Cars varumärke

Volvo Cars och den svenska dj:n Avicii meddelar att de har ingått ett kreativt samarbete för att fira sina svenska rötter med en ny låt och musikvideo som släpps den 8 maj. Samarbetet blir grunden till en global kampanj under namnet A New Beginning.

Stockholmsfödda Avicii, 26, har erövrat musikbranschen de senaste åren och är en av världens främsta dj:s, remixare och musikproducenter. Både Volvo Cars och Avicii är på väg in i en ny fas i livet.

– Volvo Cars varumärke är på väg uppåt, precis som Avicii, vars publik bara blir större och större. Vi tyckte att bästa sättet att fira vårt svenska arv och vår passion för livet var att tillsammans producera något speciellt som återspeglar vilka vi är och vad som är viktigt för oss, sade Alain Visser, Senior Vice President Sales, Marketing and Customer Service på Volvo Car Group.

Låten som handplockats för samarbetet är Feeling Good, en klassiker som spelades in av Nina Simone för 50 år sedan och som nu har fått nytt liv genom Aviciis produktion. Med samma skicklighet som när han spelar för miljoner jublande fans på festivaler och klubbar runtom i världen har han lagt på ny sång, sköna beats och melodiska slingor.

– Jag har gillat låten länge. Det är en av de bästa låtarna som någonsin skrivits. Den är helt enkelt tidlös. Jag har varit ett stort fan av Nina Simone, Etta James och den typen av musik väldigt länge. Så när jag fick reda på att det var den här låten som Volvo Cars ville använda i musikvideon blev jag väldigt entusiastisk och glad över att få jobba med den. Jag ville skapa något nytt men ändå hålla mig nära originalet, sade Avicii.

De vackra scenerna i videon till Feeling Good filmades i Stockholm och på platser som är betydelsefulla för Avicii, bland annat Österlen, där han och hans familj har tillbringat många somrar. Avicii och hans team hade sista ordet vid musikvideoproduktionen och var med och skapade och godkände storyn tillsammans med Volvo.

– Det var viktigt för mig att det vi gjorde tillsammans blev nytt och unikt, att det var ett långsiktigt globalt samarbete från båda håll och att det passade ihop med våra varumärken på ett trovärdigt och kreativt sätt. Allt du ser i videon stämmer överens med Aviciis varumärke. Volvo Cars tagline är A New Beginning och det är en grundtanke vi delar med Volvo, sade Ash Pournouri, grundaren till At Night Management, vars visioner och kreativa vägledning gjort Avicii världsberömd.

Sedan Volvo Cars varumärke grundades 1927 har det varit synonymt med säkerhet, omsorg om miljön och kvalitet. De senaste åren har företaget påbörjat en viktig förnyelse av varumärket och byggt vidare på dessa kärnvärden. Resultatet är ett nytt perspektiv på vad en biltillverkare kan erbjuda kunderna: en unik skräddarsydd upplevelse som aktivt både förskönar och skyddar ditt liv.

18.05.2015 08:40
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
A New Beginning