One moment please.
News
Anneli Lindfors till semifinal i internationell Wagner-tävling

Musiknyheter

Sopranen Anneli Lindfors från Stockholm har kvalificerat sig för semifinal i den internationella Wagner-tävlingen ”Internationaler Gesangswettbewerb für Wagnerstimmen” i Karlsruhe den 11 oktober. Anneli tilldelades Anders Walls Confidencen-stipendium 2010.

110 sångare från 31 länder ställde upp i tävlingen och Anneli gick först vidare till kvartsfinalen, som avgjordes i Bayreuth 8-9 augusti med bl.a. Eva Wagner-Pasquier, Dame Gwyneth Jones och Edith Haller i juryn. Nu är hon en av de 16 sångare som tävlar i semifinalen på Badisches Staatstheater i Karlsruhe. Varje tävlande sjunger två arior till pianoackompanjemang.
– Det är inte riktigt klart än vad jag ska sjunga men eftersom Elsas dröm urLohengrin och Dich teure Halle från Tannhäuser tog mig så här långt så blir det nog dessa arior igen, säger Anneli.

Sex sångare går vidare till finalen den 13 oktober och får sjunga med Badisches Staatskapelle under ledning av Johannes Willig.

Anneli gjorde hösten 2011 sin internationella debut i titelrollen i Janacek’s operaJenufa på Magdeburg Theater, där hon även sjungit Agathe i Friskytten. Denna säsong återvänder hon till Tyskland och Magdeburg för att sjunga Helena i Brittens En midsommarnattsdröm och Antonia i Hoffmans äventyr.

Anneli har erhållit ett flertal stipendier, bl.a. Svenska Wagnersällskapets Bayreuth-stipendium 2010 och Birgit Nilsson-stipendiet 2011. Sommaren 2010 utnämndes hon till en av pristagarna i Barbara Bonneys masterclass vid Mozarteums Internationella Sommarakademi, arrangerad av Salzburg Festspiel.

19.09.2012 13:31
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Anneli Lindfors till semifinal