One moment please.
News
Auto-Tune. Antares introducerar Auto-Tune för Gitarr. En lösning utan motor.

Musiknyheter


Med Auto-Tune för Gitarr slipper du stämma om gitarren under pågående spelning. Med en enkel knapptryckning eller ett pedaltryck har du stämt upp eller ner din gitarr. Dessutom kan du stämma om samtliga strängar samtidigt. Med den inbyggda barreklämman kan du stämma upp eller ner upp till en hel oktav.Â

Â

Men det bästa är kanske att du håller en dåligt intonerad gitarr helt ren i tonen längs hela halsen. Du kan alltså spela på din gamla favoritgura utan att det låter som om den aldrig varit stämd oavsett var du slår an tonen på gitarrhalsen. Trots detta kan du benda och dra isträngarna utan att Auto-Tune kallibrerar tonen till sin ursprungsfrekvens.

Â

Nya Auto-Tune för gitarr låter dig också stämma om gitarren till alla olika stämmningar så som drop-D, öppen-D, öppen-G osv till att ställa in gitarren som en sexsträngad bas m.m.

Auto-Tune är ett DSP kretskort som monteras in i gitarren och som är avsett att arbeta när man spelar Live eller i studio. Det är alltså ingen mjukvaruplugg eller en extern box som du pluggar in gitarrkabeln i på Â dess väg till förstärkaren.

Â

Peavey och Parker gitarrer samarbetar med Antares och båda märkena räknar med att börja skicka gitarrer med inbyggd Auto-Tune i till sommaren.

Â

Det ser dessvärre ut som om det tar ett tag innan man kan köpa ett löst kretskort till sin gitarr utan till att börja med hänvisas man till att köpa en Peavey AT-200 eller en Parker Auto-Tune Maxfly för att få till en riktigt ren ton på gigget.

Â

Läs mer på Peavys eller  Parkers hemsida.

26.01.2012 18:21
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Auto-Tune för Gitarr