One moment please.
News
Nu kommer den första som Bruce Springsteen själv sätter sitt namn på.

Musiknyheter

Den 4 december 2014 släpps Outlaw Pete – en illustrerad bok om banditen som redan som blöjbarn råkar i kläm med rättvisan.

Bruce Springsteens fascination för cowboys och vilda västern föddes tidigt. Som ung pojke brukade han ofta lyssna till historierna om Brave Cowboy Bill som hans mamma berättade för honom. Många år senare, på skivan Working on a Dream, introducerades karaktären Outlaw Pete i låten med samma namn. Nu återuppstår den unge banditen i bokform!

I Outlaw Pete kombineras Bruce Springsteens osvikliga känsla för ord och rytm med illustratören Frank Carusos humoristiskt vassa teckningar. Resultatet blir ett tidlöst verk som på ett lika underhållande som eftertänksamt sätt tar upp frågan om ödets betydelse för läsare av alla åldrar.

”Outlaw Pete är i grunden berättelsen om en man som kämpar för att överleva och överlista de synder han själv begår”, kommenterar Bruce Springsteen boken. ”Han utmanar ödet genom att försöka undkomma det gift han sprider omkring sig. Men självklart kan man inte det. Vart vi än går, följer våra synder med oss.”

Nyheten om att rockstjärnan tillsammans med Frank Caruso har skapat en ”barnbok” har genererat stort medialt intresse över hela världen. Den svenska utgåvan har försetts med en fyndig och träffsäker översättning av Anna Strandberg – utan att ge avkall på det engelska originalet.

Claes Ericson, förläggare på Bookmark förlag, tycker att det är en stor ära att få arbeta med material från Bruce Springsteen: ”Jag har älskat hans musik sedan jag hörde ’Born in the USA’ som sjuåring. ’Outlaw Pete’ har en text som är synnerligen lämpad för en egen bok.”

03.12.2014 16:32
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Bruce Springsteen ger ut bok!