One moment please.
News
Ed Sheeran kammade hem storvinst på gårdagens Brit-Awards, nu kommer stjärnskottet till Stockholm för sin första Sverigespelning.

Igår vann Ed Sheeran två Brit-Awards och när hans debutalbum släpptes låg det #1 på albumlistan i hemlandet, före giganter som Adele och Coldplay. Nästa vecka släpps det kritikerrosade debutalbumet "+" i Sverige, den 3 mars spelar det brittiska stjärnskottet på Strand i Hornstull.

Ed Sheeran är endast 21 år gammal men har redan hunnit med mer i sin muskaliska karriär än de flesta, igår blev han belönad för sitt arbete med inte mindre än två prestigefylla Brit-Awards;"Best british breaktrough act" och "British Male Solo Artist". I dagsläget har albumet sålt över en miljon exemplar världen över, vilket i hemlandet har resulterat i en trippel-platina utmärkelse.

När Ed var klar med skolan flyttade han som 16 åring till London. Där träffade han producenten och låtskrivaren Jake Gosling, de började direkt samarbeta. I en intervju såg Ed att James Morrisson hade gjort 200 spelningar på ett år, det gav Ed idéen att göra ännu fler. Ed jobbade snabbt och hade inte mindre än 100 låtar på sin dator samt 312 spelningar innanför västen. Ett par kända fans gjorde sig hörda, som till exempel Goldie, Pixie Lott, Wiley och Elton John. Influenser som Sheeran gärna nämner är The Beatles, Van Morrison, Joni Mitchell och Planxty


När Ed's debutalbum släpptes i England så gick det direkt in på #1 platsen på albumlistan och puttade ner Adeles album, samma vecka gick Coldplay in #2. Första singeln från albumet är The A Team som skrevs några minuter innan han skulle spela på ett event för att samla in pengar åt hemlösa. Låten är stark och handlar om en prostituerad tjej som säljer sig själv i London.

Här ser ni Ed Sheeran framföra sin låt "Lego House" på Brit-Awards igår: http://www.youtube.com/watch?gl=GB&v=QyK5junVk4E

Den 1 mars kommer Ed till Stockholm för att göra promotion inför nya albumet, han kommer även att synas i Nyhetsmorgon denna morgon.

Tracklist + Deluxe version

1. The A Team 9. Lego House

2. Drunk 10. You Need Me I Don't Need You

3. U.N.I. 11. Kiss Me

4. Grade 12. Give Me Love

5. Wake Me Up 13. Autumn Leaves

6. Small Bump 14. Little Bird

7. This 15. Gold Rush

8. The City 16. Sunburn

29 februari släpps albumet, singeln The A Team är ute nu.

22.02.2012 08:58
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Ed Sheeran