One moment please.
News
Violisten Ellen Nisbeth blev vinnaren av Kungl. Musikaliska akademiens Solistpris 2012.

Ellen Nisbeth årets solist

Hon vann genom sin förmåga att med fullödig teknik sätta musiken i fokus och skapa en ärlig kommunikation med publiken genom sin starka scennärvaro.

Priset i denna Sveriges mest prestigefyllda tävling för unga sångare och instrumentalister är 100.000 kronor. Dessutom får vinnaren en konsert med Göteborgs Symfoniker och en turné arrangerad av Musik i Syd.

Finalen ägde rum på Berwaldhallen i Stockholm lördag 5 maj och direktsändes i Sveriges Radio. De övriga finalisterna, violinisten Daniel Migdal och pianistenPeter Friis Johansson, blir inte helt lottlösa. De får vardera 25.000 kronor och har visat att de tillhör eliten bland Sveriges unga musiker genom att ta sig till finalen bland mer än 100 sökande.

Solistpriset genomförs från och med 2012 i samarbete mellan Kungl. Musikaliska akademien, Sveriges Radio/Berwaldhallen, Göteborgs Symfoniker och Musik i Syd. Avgörande i tävlingen är de tävlandes konstnärliga insikt, tekniska behärskning samt musikaliska gestaltning och scenisk kommunikationsförmåga. Den sammanvägda bedömningen skall ge vid handen att den slutliga vinnaren har uppenbara förutsättningar och utsikter att kunna hävda sig väl som solist i både svenskt och utländskt musikliv.

07.05.2012 09:35
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Ellen Nisbeth årets solist