One moment please.
News
Det här håller på att göra mig helt vansinnig. Det går inte en timme utan att jag tänker på hur det kommer att kännas att sitta ensam och uppleva detta.

Musiknyheter

Efter fem avsnitt där Experiment Ensam testat ”tillsammansskapet” med Marko ”Markoolio” Lehtosalo har vi nu kommit fram till finalexperimentet. Bakom manuset för webbserien Experiment Ensam står succéduon Erik Haag och Anders Helgeson och producent Karin af Klintberg som tillsammans skapat populära tv-serier som Historieätarna och Landet Brunsås. Fredrik Wikingsson är sedan länge ett hängivet Dylan-fan och fick höra talas om Experiment Ensam. En konsert med Bob Dylan för en ensam person skulle bli finalexperimentet och som ett hängivet Dylan-fan lät det för bra för att vara sant. Efter 25 års dyrkan av sin idol där Fredrik varit på fler än 20 konserter runt om i världen ska nu verkligen ensamkonserten för Fredrik ske, för första gången någonsin och förmodligen den sista. Bob Dylan har med sin tydliga integritet blivit något av en myt.

- Det här håller på att göra mig helt vansinnig. Det går inte en timme utan att jag tänker på hur det kommer att kännas att sitta ensam och uppleva detta. Surrealistiskt minst sagt säger Fredrik Wikingsson själv om hur han känner det inför mötet.

Spelbolaget Paf lever efter devisen ”det blir roligare tillsammans”. Det är deras kall som aktör i spelbranschen och deras övertygelse. Det är bakgrunden till idén att testa den tesen på riktigt i Experiment Ensam och att nu Fredrik Wikingssonska genomföra det sista finalexperimentet. Ensamkonserten sker nästa söndag den 23 november i Philadelphia utanför New York.

– Det finns något genuint intressant i det här experimentet som tilltalar mig. Jag har sett Dylan fler än 20 gånger live, men aldrig ensam. Ingen har sett honom ensam. Jag har ingen aning om vad det här kommer att göra med mig avslutar Fredrik.

Redan för tre år sedan skrev Fredrik en egen artikel i DN om sin ”dynalologi” som han också kallar ett sjukdomstillstånd som ständigt kräver mer och hur det här påverkar honom och hans nära och kära. Ensamskapet är ett ämne som engagerar oss svenskar. I Nyhetsmorgon tidigare idag berättar Fredrik Wikingsson med Jesper Börjesson om hans förväntningar inför mötet med Bob Dylan men också om hur ensamhet påverkar oss som är ett ensamt folk. Kungsholmen är världens ensammaste ö med 80% ensamhushåll.

Följ Fredriks upplevelse på www.facebook.com/experimentensam

Hemsida: www.experimentensam.com

15.11.2014 20:58
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Fredrik ensam med Bob Dylan!