One moment please.
News
På fredag kommer Göteborgs Symfoniker tillsammans med dirigenten Francois Xavier och slagverkssolisten Colin Currie till Vara Konserthus.

Musiknyheter

Tillsammans framför de bland annat en helt ny slagverkskonsert av Kalevi Ahos.

Colin Currie är slagverkaren som alla orkestrar och tonsättare står i kö för att spela med eller att skriva för. På Vara konserthus framför han tillsammans med Göteborg Symfoniker en helt ny slagverkskonsert av den finländska tonsättaren Kalevi Ahos, som dessutom kommer att återfinns i publiken.

– Jag tror det blir ett riktigt fyrverkeri som kommer att avfyras från scenen. En scen som vi faktiskt har byggt ut just för att få plats med alla slagverksinstrument, säger Paul Bothén, producent för den klassiska musiken på Vara Konserthus.

Konserten inleds med helt andra toner av den franska tonsättaren Jean-Féry Rebel som verkade under både Ludvig XIV och Ludvig XV på slutet av 1600-talet och början på 1700-talet. Till verket Les Eliment lär Ludvig XV utfört flera solodanser.

Efter pausen får publiken njuta av två verk av Igor Stravinsky: Näktergalens sång och Symfoni i tre satser. Verken för tankarna till Stravinskys mest älskade och spelade verk, Våroffer.

– Stravinskys musik bär nästan alltid på en suggestionskraft som inte går att värja sig ifrån och gör honom till en av de vitalaste och mest spännande tonsättarna genom alla tider, avslutar Paul Bothén.

26.11.2012 23:07
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Göteborgs Symfoniker med Slagverksvirtuos