One moment please.
News
Igår kväll tisdag 5 november mottog Vadstena-Akademien KVASTs årliga utmärkelse – Guldkvasten

Musiknyheter

Igår kväll tisdag 5 november mottog Vadstena-Akademien KVASTs årliga utmärkelse – Guldkvasten.

- Vi är mycket hedrade att få ett så viktigt pris, säger Nils Spangenberg, konstnärlig ledare och vd för Vadstena-Akademien. Guldkvasten och KVASTs arbete stimulerar till ett mer jämlikt musikliv till gagn för alla, kvinnor som män.

Prisutdelningen skedde i samband med invigningen av musikfestivalen för ny musik, Sound of Stockholm, på Kulturhuset i Stockholm.

Prismotivering för Vadstena-Akademien:

För att på ett innovativt sätt ha satt ljuset på musik av kvinnor från tidigare sekel och visat att man kan fylla sommaren med enbart kvinnors musik från renässans till nutid.

Guldkvasten, som består av ett diplom, en gyllene kvast (formgiven av Ann Rosén) samt stipendium till ett beställningsverk, delas i år ut för fjärde gången. Till prisutdelningen hör också en specialskriven fanfar, av Anna Eriksson.

– Avgörandet var lätt. Det är kul att se hur mindre aktörer på musikscenen kan göra storartade insatser, och det vill vi sätta ljuset på i år, säger Stina Lyles, ordförande i Kvast.

Guldkvasten går till en arrangör som främjat jämställdhet i musiklivet, och spelat verk av kvinnliga tonsättare. Sound of Stockholm fick priset 2012, och deras beställningsverk uruppförs vid årets festival.

Presskontakt Nils Spangenberg 070-718 87 11

På bilden:

Fr vänster: Stina Lyles, ordförande i Kvast, Karin Rehnqvist, initiativtagare till Kvast, Fredrik Österling, styrelseledamot i Kvast, Eleonor Hjorth och Nils Spangenberg, båda från Vadstena-Akademien; marknadsförare resp vd/konstnärlig ledare. Foto: Heiko Purnhagen/Sound of Stockholm.

06.11.2013 19:19
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Guldkvasten 2013 till Vadstena-Akademien