One moment please.
News
Hjälparbete, hälsoträdgård och stämningsfull musik i vårens kulturluncher

Nu presenteras för 12:e säsongen kulturluncher i Konserthuset Kristianstads Lilla sal. Under åtta måndagar denna vår serveras återigen soppa tillsammans med variationsrika kulturinslag i form av musik och intressanta föredrag.

Hjälparbete, hälsoträdgård och stämningsfull musik i vårens kulturluncher

Premiären den 6 februari står Duo Soave för, som består av hornisten Åshilld Henriksen och pianisten Beniko Nakajima. Det kommer att bjuda på musik från tre århundraden, däribland Kvandal, Poulenc, Mozart och Beethoven. En vecka senare berättar Katrin Kisswani om hur det är att arbeta med hjälparbete i ett katastrofområde. Katrin är anestesisjuksköterska och har arbetat med Läkare utan Gränser sedan 2005. Den 20 februari tar vi ett grepp om Hälsoträdgården i Tivoliparken, som planeras bli en ny mötesplats för olika aktiviteter och upplevelser. Daniel Ottosson på C4 Teknik berättar om planeringen bakom.

Fioler förr och nu heter programmet den 27 februari, där Per Mattsson och Ute Goedecke från Ensemble Mare Balticum presenterar stråkinstrument som sällan varken ses eller hörs. 12 mars levereras nya boktips och läsintryck passande för denna vår. Tre bibliotekarier från Kristianstad delar med sig av både nya böcker och gamla favoriter. 19 mars är det återigen dags för ett musikinslag, då Rita Saxmark tillsammans med Sabina Agnas genomför ett omväxlande och personligt program där visor, musikal och klassiska pärlor blandas med en gnutta jazz.

Sven-Erik Magnusson tog 1989 initiativ till verksamheten Kristianstads Vattenrike. Den 26 mars kommer han till Lilla salen för att berätta om Vattenriket och dess kulturlandskap. Sista programpunkten äger rum den 2 april, då Emmett, bestående av Elias Bjerstedt och Samuel Johansson, bjuder på stämningsfulla låtar med en känsla av 60-tal. Lokala löften som 2007 nådde Riksfinalen i Ung Kultur Möts.

Fullständigt program finns på webben: musikisyd.se, på Konserthuset Kristianstads Facebooksida samt i bifogad fil. Biljetter kan förbokas och hämtas på Kammarkaféet vid konserthuset, tel. 044-20 99 61.

Kulturluncherna hålls i Konserthuset, Lilla salen, måndagar kl. 12.15, med insläpp en halvtimme innan.

03.02.2012 08:37
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Hjälparbete,