One moment please.
News
2,5 miljoner till jämställdhetsprojekt i musiklivet!

Det är inte bara samarbetsprojekt i musiklivet som kan få stöd, nu går det också att söka stöd till jämställdhetsprojekt i musiklivet. Syftet med stödet är att stötta och stimulera arbetet för ett mer jämställt musikliv.

Statens musikverks jämställdhetsuppdrag syftar till att stötta och stimulera arbetet för ett mer jämställt musikliv under åren 2011-2014. Uppdraget omfattar sammanlagt 8 miljoner kronor, under 2012 finns 2,5 miljoner kronor att söka.

Det är fortfarande obalans mellan villkoren för manliga och kvinnliga komponister vilket visar sig bland annat i orkestrarnas val av konsertprogram där nästan all musik är skriven av män. Liknande problem finns också inom populärmusiken och vi har en lång väg kvar till ett helt jämställt musikliv, säger Statens musikverks generaldirektör Stina Westerberg.

Ansökningarna bedöms av en referensgrupp med representanter för Statens musikverk, Statens kulturråd och Konstnärsnämnden. Bedömningen kommer bland annat att ta hänsyn till vilka långsiktiga effekter projektet ger, barn- och ungdomsperspektiv samt utveckling av strukturer och nätverk som främjar ett jämställt musikliv.

Ansökningarna ska vara inlämnade senast 14 mars 13.00,

Allt om stödet hittar du på www.statensmusikverk.se/soka-jamstalldhetsstod

25.01.2012 08:25
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Jämställdhetsprojekt