One moment please.
News
Tung bluesrock från Kansas City på turné i Sverige.

Musiknyheter

Det frustar om Katy Guillen & the girls. Deras tunga bluesrock har fått festivalarrangörer från USA till Australien på fall, fansen kommer från hela världen. Om en vecka startar deras turné i Västra Götaland, i Kultur i Västs regi.

Bandet bildades 2012 i Kansas City av sångerskan, gitarristen och låtskrivaren Katy Guillen, som tillsammans med basisten Claire Adams och trummisen Stephanie Williams genast hittade ett eget sound – bluesinspirerad roots rock. Trots sin unga ålder har den här trion på kort tid etablerat sig som bandet som river ner taket och får stående ovationer.

De låter sig influeras av tidlösa ikoner som Jimi Hendrix lika gärna som av nutida artister som Heartless Bastards eller singer-songwritern Patty Griffin.

Med fräscht låtmaterial, skickligt gitarrspel, massivt komp, och sång som sitter som en smäck får Katy Guillen & the girls rummet att koka.

Katy Guillen, sång, gitarr

Claire Adams, bas, sång

Stephanie Williams, trummor

Turnéplan

14 november kl 20.00 Bastionen, Uddevalla
15 november kl 21.00 SS Marieholm, Göteborg
18 november kl 19.00 Folkets hus K, Lilla Edet
Efter konserten följer ett samtal mellan bandet och publiken, samtalsledare är Emmanuelle Sylvain. Publiksamtalet är ett arangemang av Spotlight Väst.
20 november kl 19.00 Futurateatern, Tanumshede
21 november kl 14.00 skolkonsert, Mellerud
21 november kl 19.00 Kulturbruket på Dal, Mellerud
22 november kl 19.30 Quality hotel, Vänersborg

07.11.2014 16:29
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Katy Guillen & the girls