One moment please.
News
LABYRINT UPPTRÄDER LIVE PÅ ÅRETS KINGSIZE-GALA OCH NOMINERAS TILL FLEST PRISER PÅ GALAN

Musiknyheter

Hiphop/reggae-kvartetten Labyrint från Uppsala har haft ett hektiskt 2011. Ett stort antal spelningar på fritidsgårdar, nattklubbar och festivaler runt om i landet samt flera framgångsrika videos och singlar (däribland guld-säljande "Kärleken?") ledde fram till debutalbumet "Labababa..." som släpptes på Universal den 30 November.

Labyrint stod utan nomineringar till Grammis men när Skandinaviens största hiphoptidning Kingsize för första gången arrangerar sin egen prisgala för att belöna de som utmärkt sig under det fantastiska svenska hiphop-året 2011 blev det Labyrint som kammade hem flest nomineringar. Labyrint är nominerade i hela fyra kategorier: "Årets Grupp", "Årets Nykomling", "Årets Live" och "Årets Video" (för "Tribulations").

Labyrint uppträder dessutom live på Kingsize-galan som går av stapeln på Hamburger Börs i Stockholm. Även amerikanska västkust-veteranen MC Eiht (känd både som artist och från filmen "Menace II Society") kommer att uppträda i samband med galan.

Labyrint flyttades vid årsskiftet över till nystartade Universal-etiketten Svenska Inspelningar och är just nu aktuella med singeln "Ortens Favoriter".

08.02.2012 09:56
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
KINGSIZE-GALAN 2012