One moment please.
News
Musikförlaget Kobalt Music Group och Stim lanserar Kobalt STIM Aggregated Rights AB,

Musiknyheter

ett partnerskap som möjliggör för multiterritoriella digitala musiktjänster att med en integrerad helhetslösning förvärva musiklicenser för hela den europeiska marknaden.

– Både Kobalt och Stim representerar några av de mest framgångsrika låtskrivarna och låtarna i världen, och delar en vision för rättighetshantering på den digitala musikmarknaden. Vårt samarbete gör det möjligt för gränsöverskridande digitala musiktjänster att på ett enkelt sätt få tillgång till rättigheter som täcker hela Europa, säger Tomas Ericsson, vice vd på Stim.

Licensieringstjänsten kommer att utföras av ett nybildat dotterbolag till Stim. Bolaget inleder sin verksamhet den första mars 2013. Det tekniska samarbetet kommer att ge Kobalts rättighetshavare full insyn i användardata, prislistor och kostnaderna för varje enskild kund. Lösningen kommer också att innebära snabbare utbetalningar till rättighetshavarna - målsättningen är ersättning inom en månad från när musiken spelades - vilket är unikt inom musikförlagsvärlden.

​I Kobalts världsledande repertoar ingår uppskattningsvis var femte topp 40-hit i Europa (eller omkring 35 procent av de angloamerikanska topp 40-hittarna). Därför kommer samarbetet både att möta kraven från den kommersiella marknadens aktörer och att utgöra ett stort steg på vägen mot en gemensam europeisk marknad för musikrättigheter.

Helhetslösningen kommer att stärka den europeiska licensieringsprocessen och hanteringen av onlinerättigheter för Kobalt Music Groups hela angloamerikanska repertoar, som omfattar mer än 250 000 musikverk.

​– Vi är mycket glada över att än en gång kunna presentera innovativa förbättring av den globala musikrättighetsmarknaden. Partnerskapet med Stim kommer att innebära en positiv förändring när det gäller insyn, snabbhet och effektivitet i hanteringen av rättighetshavarnas royalties i samband med digital musikanvändning över hela Europa. Vi hoppas också att denna förenkling av licensieringsprocessen kommer att bidra till att det uppstår nya och spännande musiktjänster för musiklyssnare. Stim uppvisar hög teknisk kompetens och flexibilitet, och det gör dem till den självklara samarbetspartnern i denna satsning, säger Willard Ahdritz, grundare och CEO för Kobalt.

– Vi ser fram mot samarbetet med Kobalt, ett verkligt nytänkande musikbolag som kombinerar ledande teknik med en repertoar som dominerar den globala musikmarknaden. Vår nya licensieringstjänst är en affärsmodell som kommer att ta administrationen av online-rättigheter till en ny nivå, tillägger Stims Tomas Ericsson.

Om Kobalt Music Group Ltd (Kobalt)
Det världsledande musiktjänstföretaget Kobalt Music Group förvaltar mer än 250 000 orginalverk på uppdrag av över 1 200 klienter. Sammanlagt representerar Kobalt över 3 000 upphovsmän. Bland Kobalts rättighetshavare återfinns artister och låtskrivare som Paul McCartney och MPL, Dave Grohl, No Doubt, Max Martin, Kid Rock, Dr. Luke, Ryan Tedder, Benny Blanco, Shellback, Savan Kotecha, The Hives, Björk, Garbage, Richard Ashcroft, Kelly Clarkson, Gotye, Skrillex, Herbie Hancock, Moby, Kid Cudi, Dave Stewart, Joss Stone och många andra. Kobalts egenutvecklade plattform för administration av musikrättigheter och infrastrukturen för direktinsamling har ökat snabbheten på utbetalningar upp till två år, och medfört upp till 25 procent högre intäkter än med de traditionella modellerna. För ytterligare information, se www.kobaltmusic.com.

01.02.2013 08:24
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
KMG och Stim lanserar lösning för licensiering av digital musik