One moment please.
News
80 studenter gör vinterns hetaste musikfest: Kom&Hör 2012!

Kom & Hör 2012

Strax går startskottet igen: Februari på KMH innebär sedan sju år Kom&Hör, en av Sveriges största festivaler för kammarmusik.

80 studenter, tretton kon

serter: kl

assiskt, modernt, noterat, improviserat, familjekonserter och sent barhäng.

Visst kommer det att märkas det att det är vi studenter som själva har valt musiken, säger Camilla Hedner och Daniel Hormazabal Cort's, masterstudenter i violin respektive piano. Ingen av dem kommer att vara med och spela själv i år; de har ägnat all energi åt att förbereda programmet i produktionsgruppen bakom festivalen.

Det blir mycket maffiga verk som man gärna vill spela som ung musiker, understryker Daniel. Stora romantiska verk: inte minst ett antal kända kvintetter och kvartetter för olika kombinationer, musik som man ändå inte alltid får höra på konsert så ofta. Kanske för att etablerade musiker hellre väljer en mera udda repertoar för att profilera sig.

Men också en hel del annat, tillägger Camilla. Varför inte ta med hela familjen på Djurens karneval, som vi gör i form av en särskilt bearbetad musiksaga till Saint-Saíns musik? Eller glida in på de sena kvällskonserterna med anslutande pub, som bjuder in till ett avslappnat möte med ibland ganska ovanlig musik?

Vi har framför allt arbetat med att göra varje konsert till en helhet som ska förmedla något viktigt, något mera än bara själva musiken rätt upp och ner, fortsätter Camilla och Daniel.

För det är just det speciella med kammarmusiken, den här nära och ständigt aktuella samtalet om sånt som angår oss alla, ett samtal där man tvingas lyssna till varandra, både musiker och publik.

Kom&Hör 2012
torsdag-söndag 2-5 februari
Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105 i Stockholm

Mera information och hela programmet hittar du på www.kmh.se/koh.

28.01.2012 08:29
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Kom&Hör 2012!