One moment please.
News
Kulturskolan Lunds, Ett urval av kommande evenemang

Finalkonsert Öresundssolist, lördag 21/1 kl. 16.15, Kulturskolan Lunds aula S:t Laurentiigatan 1
På lördag äger den svenska uttagningen till musiktävlingen Öresundssolist rum hos Kulturskolan Lund. Tävlingen, som funnits i ungefär ett decennium, brukar locka en stor grupp unga, mycket duktiga, musiker från Sverige och Danmark. Den svenska uttagningen äger nu för fjärde året rum i Lund. Många av de ungdomar som medverkat genom åren har gått vidare till en professionell musikerkarriär.Â

Klockan 16.15 avslutas dagen med en konsert i Kulturskolan Lunds aula, där de åtta finalisterna framför sina vinnande bidrag. Konserten som beräknas pågå i en timme är gratis och öppen för allmänheten.

”En midsommarnattsdröm”, måndag 23/1 kl. 18.00, Lilla Teatern, Stortorget 1
Shakespeares klassiska verk tolkas av elever från Kulturskolan Lund. Föreställningen är originalet trogen till texten, men det är två skådespelare som delar på rollen Puck. De unga elevernas prestationer lovordas av deras lärare och regissör Jan Rusch från Kulturskolan Lund Inträde: Vuxna 40 kr, barn och ungdomar går gratis.

Den lilla Snöflingan, tisdag 24/1 kl. 10.00, Svaneskolans aula
Dans- och teaterföreställningen Den lilla Snöflingan” med elever från Kulturskolan Lund gjorde stor succé på Palladium i Malmö i höstas. Nu får elever i åk 1-3 på alla skolor i Lunds kommun chansen att se föreställningen helt gratis. Att föreställningen är hett efterlängtad bekräftades då alla platser bokades på knappt 4 timmar. I föreställningen framför Kulturskolans Kammarorkester musik ur Saint-Saíns Djurens Karneval

"Hur hon än ansträngde sig, snurrade, hoppade, dansade och virvlade omkring i luften så kunde hon inte komma ner. Till sist var hon ensam kvar och mycket, mycket ledsen..."

Så berättar mormor i föreställningen "Den Lilla Snöflingan". Där får publiken även möta flygplanet med den otäcka röken, det stora molnet, den snabba vinden, de vackra fåglarna, den snälla solen och de varma solstrålarna och sist men inte minst, den roliga vattendroppen.

Dans för de yngsta, fredag 3 februari kl. 10.00, Linero bibliotek
Som en del av satsningen på barn i åldern 3-6 år har Linero bibliotek bjudit in elver från Kulturskolan Lund och en av deras danslärare Johanna Gynnstam att uppträda. Eleverna kommer att dansa till musik från såväl Lejonkungen som Eurovision Song Contest.

Föreställningen är öppen för alla i åldern 3-6 år med föräldrar och helt gratis. Den är en viktig del i Kulturskolan Lunds ambition att nå ut till så många barn som möjligt.

20.01.2012 08:21
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Kulturskolan Lunds evenemang