One moment please.
News
Nu kan svenska musiker och artister spela ihop med toppmusiker i Los Angeles – på riktigt!

Musiknyheter

I slutet av oktober går premiärresan till Los Angeles musikvärld. Talangfulla musiker, artister och producenter som hunnit få lite erfarenhet är välkomna. Värd i Los Angeles är Motownsonen och musikmanagern Myron Bernard. Under vistelsen i Los Angeles introducerar han de svenska deltagarna till några av de främsta musikerna och producenterna i ett av världens absoluta musikcentrum.


Mitt livs gåva är de rådgivare som fanns i min familj. De lärde och introducerade mig till musikindustrins vardag – musiken och artisterna. Jag hade möjligheten att röra mig fritt – från James Browns funk och Jackie Wilsons sound till Jackson 5:s pop och Marvin Gayes soultoner.”, berättar Myron Bernard.

Bernard är musikmanager och har under sin gedigna karriär arbetat med många av de största: Stevie Wonder, Keb' Mo, Michael Jackson och Stanley Clarke. Han verkar sedan en tid tillbaka halva tiden i Sverige och halva i Kalifornien. Nu förverkligar han många unga svenska musikers, artisters och producenters dröm: att träffa, spela och framträda tillsammans med några av Los Angeles ledande musiker och producenter.

Att få kreativ vägledning är ovärderligt. Det är också en stor tillgång att ha rådgivare och goda förebilder. Är du omgiven av musiklegender och hitskapare kan du inte annat än känna dig priviligierad.”, säger Bernard.

Bernard och Eric McKain (musiker, producent och slagverkare som bland annat arbetat med Michael Jackson, Barry White, Aretha Franklin och Stevie Wonder) arrangerar nu en 10-dagars vistelse i Los Angeles där de delar med sig av sin vardag, sina erfarenheter och sitt kunnande till svenskar som kommit en liten bit i musikkarriären. Bernard och McKain ger dem också en unik möjlighet att möta, umgås och lära sig av några av de mest framstående i Los Angeles musikindustri.

På höstlovet, 26 oktober till 4 november, går den första resan där deltagarna får en exklusiv och unik inblick i hur artister, musiker, producenter och andra i Los Angeles innersta musikkrets arbetar och lever. Resedeltagarna kommer även att besöka privata inspelningsstudion, legendariska replokaler och vara specialgäster på musikertäta caféer och restauranger – kända för sina unika liveframträdanden. Vistelsen avslutas med att deltagarna och några av Los Angeles-musikerna planerar och gör en gemensam spelning på något av dessa ställen.

Resan görs i samarbete med den svenska resebyrån Saltour i Saltsjöbaden.

14.09.2012 12:24
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Los Angeles Exclusive Music Experience