One moment please.
News
Malvakvartetten. Glad i magen, arg i tårna Malvakvartetten sätter känslorna i gungning

Musiknyheter

Malvakvartetten - Kultur i Väst

Det började våren 2010 med ett samarbete mellan Högskolan för scen och musik och Kultur i Väst. Malvakvartetten, en stråkkvartett bestående av fyra unga tjejer, fick inspiration och vägledning till att skapa ett klassiskt musikprojekt, riktat till barn. Det var starten till föreställningen Glad i magen, arg i tårna. I höstas gjorde de några turnéveckor nu är det dags att ge sig ut på vägarna igen.

Det känns verkligen jättekul! Jag tror att det kommer att ha hänt mycket med föreställningen när den har fått vila ett tag. Den mognar, säger Linnea Hällqvist, violinist i Malvakvartetten.

På skolturné är ingen dag den andra lik. Nya barngrupper löser av varandra, och musikerna får hela tiden nya reaktioner på sin föreställning. Att spela för barn har varit oerhört lärorikt för ensemblen, menar Linnea Hällqvist.

Vi har lärt oss väldigt mycket. Mycket handlar om att kommunicera med publiken, med barn blir det så uppenbart när man tappar deras intresse. Ibland måste vi öka tempot i föreställningen, ibland måste vi våga ge tid att ta in publiken och låta den reagera.

Under andra turnévändan, i regi av Kultur i Väst, ska Malvakvartetten möta barn i åldrarna 310 år i Lidköping, Strömstad och Torslanda. Turnén är en vecka lång och ensemblen gör ibland flera föreställningar per dag.

Det känns otroligt meningsfullt att spela för barn. Förutom att vi själva får mycket tillbaka känns det fint att ge barnen chans att få höra klassisk musik live, att få visa att musik inte bara är sådant som kommer ut ur en högtalare, säger Linnea Hällqvist.

Malvakvartetten:

Knapp Brita Petterson, violin

Linnea Hällqvist, violin

Maria Jonsson, viola

Stina Larsdotter, cello

Här ger Malvakvartetten skolföreställningar:

Måndag 6 februari, Salebyskolan, Lidköping, kl 9.00

Måndag 6 februari, Järpås skola, Järpås, kl 10.30

Tisdag 7 februari, Stenhammarskolan, Lidköping, kl 9.30 & 10.15

Onsdag 8 februari, Bojarskolan, Strömstad, kl 10.00

Torsdag 9 februari, Föräldrakooperativet Rödluvan, Torslanda, kl 9.30

Kontakt: Knapp Brita Petterson 0730-49 48 13

www.myspace.com/malvakvartetten

02.02.2012 08:50
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Malvakvartetten