One moment please.
News
Midaircondo. Göteborgsmusiker i New York

Musiknyheter

Torsdagen den 5 januari åker elektronikagruppen Midaircondo och folkmusiktrion Irmelin till New York. Under den stora musikmässan APAP deltar de i ett showcase där tiotalet svenska grupper får chans att visa upp sig och sin musik.

Â

Midaircondo består av tonsättarna och musikerna Lisa Nordström och Lisen Rylander Löve, båda från Göteborg, förstärkta av danska slagverkaren Michala Østergaard-Nielsen. I bagaget har de sin tredje kritikerrosade CD Reports on the horizon, som släpptes i oktober. I vokalgruppen Irmelin hittar vi en av Sveriges främsta folksångerskor, Eva Rune, även hon med sin bas i Göteborg.

Â

Att ha ett svenskt showcase på APAP-mässan är en idé från bland andra Kultur i Väst, som också skickar representanter till mässan. Från och med 2012 har Kultur i Väst i uppdrag att öka möjligheterna för västsvenska kulturaktörer att synas på nationella och internationella arenor.

Â

Vi inleder året med den här spännande satsningen. De här grupperna är goda representanter för var sin genre, som vi gärna vill att världen ska få uppleva, säger Leif Karlsson, chef på Kultur & Upplevelser, Kultur i Väst.

Â

Leif Karlsson vill också knyta kontakter med internationella artister under mässan, för framtida turnéer i Västsverige.

Â

APAP står för Association of Performing Arts Presenters. Mässan pågår 69 januari. Det svenska showcaset är ett samarbete mellan Kultur i Väst, Musikcentrum Öst, Musik i Syd, Statens Musikverk, MusikAlliansen, Svensk Jazz/Antenna, Föreningen Svenska Tonsättare och RFoD, Riksförbundet för folkmusik och dans.

03.01.2012 11:33
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Midaircondo