One moment please.
News
Musik Direkt Riksfestival blir Imagine Sweden Riksfinal

Musiknyheter

En av Sveriges genom åren mest väletablerade musiktävlingar, Musik Direkt, byter nu succésivt namn till Imagine Sweden och blir en del av den internationella musiktävlingenImagine.

Musik Direkt har drivits i 29 år och är en av landets viktigaste musiktävlingar för unga musiker. Musik Direkt är en genre-obunden musiktävling som riktar sig till unga mellan 13 och 21 år och har varit en betydelsefull språngbräda för artister som The Cardigans, Sabaton, Malena Ernman, Laleh och Amanda Jensen. Sedan starten 1986 har Musik Direkt varit en viktig mötesplats och arena för allt från metalband och hiphopkollektiv till punkband, singer-songwriters och klassiska musiker.

Svenska Musik Direkt involverar årligen ca 1.100 medverkade musiker fördelade på drygt 420 akter. Varje län/region skickar sina vinnare till den svenska riksfinalen där akterna tävlar om nationella och internationella livespelningar. Vinnande akt får möjlighet att tävla, och representera Sverige, på den internationella Imaginefestivalen som drivs av Jeunesses Musicales International. Imagine arrangeras i dag i Belgien, Frankrike, Kroatien, Brasilien och Sverige. Länder som Tjeckien och Australien är på väg att ansluta sig och nära utbyten finns med Moçambique, Malawi och Zimbabwe.

Under en treårsperiod mellan 2015-2018 kommer Musik Direkt stegvis att ställas om till Imagine för att slutligen innefatta samtliga delar av tävlingen, från lokal till nationell nivå. Programmet kommer att behålla sin värdegrund och sitt framgångsrika koncept efter namnbytet och kommer successivt utöka sin samverkan med olika europeiska länder och övriga välden. Redan nu byter riksfinalen namn från Musik Direkt Riksfestival till Imagine Sweden Riksfinal. Finalen går av stapeln 14-16 maj i Kristianstad och blir Sveriges första arrangemang som följer Imagines riktlinjer.

Välkommen att besöka en av Sveriges största musiktävlingar på Kulturkvarteren, Kristianstad, 14-16 maj 2015! Alla kvällar livestreamas på riksfestivalen.se.

Läs mer om Imagine påwww.imaginefestival.net.

Läs mer om Imagine Sweden Riksfinal påwww.riksfestivalen.se ochhttps://www.facebook.com/imagineswe

17.05.2015 21:37
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Musik Direkt Riksfestival