One moment please.
News
Hela Sverige är vårt festivalområde under en vecka...

Musiknyheter

Det är säkert många som inte vet hur mycket musik som spelas, framförs och sprids tack vare studieförbunden. Hur många människor som är engagerade i hela Sverige. Och detta är endast en del av all verksamhet vi gör, säger Helene Zetterholm på Studiefrämjandet i Växjö.

Ett spelår hos studieförbunden omfattar 127 000 spelningar/konserter och varje år deltar 146 000 personer i musikstudiecirklar. Med andra ord, musik varje dag i 350 år och av alla musikcirklar skulle vi kunna göra ett 406 år långt soundtrack; fyra miljoner sjuhundra timmar musik.

Det är inget under att våra musiker hörs över hela världen.

Världen lyssnar! Det gör även den svenska publiken. Tur att hela Sverige är vår scen – för även om det finns hjärterum, så kan bli det knepigt att hysa de 8 695 419 som dyker upp på våra musikarrangemang! Vi skulle behöva ta in på Ullevi i 115 dagar. Eller helt enkelt bussa alla till Roskildefestivalens festivalområde 66 gånger om!

Vad innebär Världens största musikfestival?

Bakom festivalen står studieförbunden ABF, Studiefrämjandet, Studieförbundet Ibn Rushd, NBV, Kulturens, Bilda, Folkuniversitetet, Medborgarskolan, Sensus och Studieförbundet Vuxenskolan. Hela Sverige är vårt festivalområde och under en vecka kommer studieförbunden att tillsammans ljudlägga Sverige med en stor mängd konserter och öppna scener.

Vem kan uppträda på festivalen?

Vem som helst får uppträda på Världens största musikfestival, oavsett ålder, genre eller om en är många eller en soloartist. Vi kommer att bereda plats för så många som möjligt att delta.

Hur anmäler en sig?

Kontakta ett studieförbund på din ort och berätta att du eller din grupp är intresserade av att vara med. Kanske vill ni också starta en studiecirkel för att få hjälp med fler spelningar och annat stöd i framtiden? Hör efter med oss!

Världens största musikfestival är till för alla genrer och alla åldrar. Vi lägger stor fokus vid inkludering och arbetar för en jämställd musikscen. Som en del av det svenska musikundret vill studieförbunden fortsätta sprida musik och engagemang i hela landet. När vi nu ändå håller på, så tar vi oss in i Guinness rekordbok som arrangörer av Världens största musikfestival.

30.07.2015 15:39
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Världens största musikfestival