One moment please.
News
Under 10-årsfirandet av det norska TV-programmet "NRK Lydverket" sammanstrålade Röyksopp tillsammans med Susanne Sundfør på scenen

Musiknyheter

för att uppträda med den nyskrivna låten "Running To The Sea". Uppträdandet blev en stor succé - när låten blev tillgänglig kommersiellt i Norge gick den direkt upp på iTunes-listans förstaplats och den hyllades av en enad kritikerkår. Nu släpps det efterlängtade samarbetet äntligen i Sverige!

“Sedan länge har vi tänkt på att göra ett samarbete med Susanne Sundfør, och det avslutande årsfirandet av TV-programmet NRK Lydverket visade sig vara en idealisk tid och plats. Först tänkte vi göra en enkel cover-version, men kemin och vibbarna mellan oss var något utöver det vanliga, vilket fick oss att sätta ihop en ny låt från grunden. Låten Running To The Sea skrevs och spelades in på två dagar, precis i tid för TV-uppträdandet. Susanne besitter en unik kombination av säregenhet och internationell talang, unik långt bortom Norges gränser."
B+B
(Röyksopp)

Röyksopp: ”Running To The Sea” (feat. Susanne Sundfør):
Wimp:
http://wimpmusic.se/track/18278232
Spotify: http://open.spotify.com/track/63wO67nTejl5Ylh0EGkRBy
iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/running-to-the-sea-single/id584694628?l=en
Live från NRK Lydverket: http://youtu.be/AMlJ78-7rZ4

www.royksopp.com
www.susannesundfor.com


Röyksopp - fakta:
Den norska duon grundades 1998 och har med sin elektroniska musik nått stora framgångar kommersiellt och bland kritiker världen över. Bandet har släppt fyra studioalbums hittills: ”Melody AM” (2001), “The Understanding” (2005), “Junior” (2009) och “Senior” (2010). Bland de populäraste låtarna märks “Poor Leno”, “What Else Is There”, “Eple” och “The Girl And the Robot”.

Susanne Sundfør – fakta:
En av de mest imponerande rösterna som någonsin hörts från den norska musikscenen. Det senaste albumet ”The Silicone Veil” (2012) nådde #1 på den norska albumlistan och expanderar hennes elektroniska musikuniversum.
“The Silicone Veil” släpptes 15 oktober i Storbritannien och följdes upp med starka recensioner (4/5) i Mojo och Uncut. BBC music review menade att albumet “Präglats av stunder av nästan obeskrivlig briljans”:http://www.bbc.co.uk/music/reviews/2wzb Första singeln från samma album “White Foxes” utnämndes nyligen till “bästa nya låten” av Pitchforkhttp://pitchfork.com/reviews/tracks/14304-white-foxes/ medan videon för den andra singeln ”The Silicone Veil” frontades av NME: http://www.nme.com/nme-video/susanne-sundfr---the-silicone-veil/1885146585001
Det föregående prisbelönta albumet ”The Brothel” (2010) stannade över 30 veckor på den norska albumtopplistan, vilket gav den en platinaskiva i Norge.

29.01.2013 23:16
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Ny låt från Röyksopp: ”Running To The Sea”