One moment please.
News
Medborgarskolan bygger generösa replokaler för band med höga ambitioner. Den 1 juni slår man upp dörrarna till sitt nya musikhus på Bergsbrunnagatan

Musiknyheter

Medborgarskolan bygger generösa replokaler för band med höga ambitioner. Den 1 juni slår man upp dörrarna till sitt nya musikhus på Bergsbrunnagatan 20, med plats för upp till 40 musiker.

– Vi såg ett behov av att skapa replokaler som det finns tillgång till dygnet runt. Många band har tillgång till en repa en eller två gånger i veckan, och det räcker oftast inte för banden, säger Qla Zetterberg, musikansvarig på Medborgarskolan i Uppsala.

Varje lokal ligger på 20 kvm och de band som hyr repan har tillgång till den dygnet runt, årets alla dagar. I samarbete med Fresh Air Ventilation AB har byggnationerna nu pågått i drygt ett halvår för att bygga Uppsalas bästa och mest tillgängliga replokaler.

I musikhuset kommer det även att finnas kurslokal och. Alla band i huset erbjuds utbildningar utifrån deras specifika behov.

– Det kan handla om en kort kurs i sång eller en helgkurs i produktion. För oss är det viktigt att banden får alla möjligheter att utvecklas utifrån sina behov, säger Qla Zetterberg.

– Jag tycker att det är viktigt att vi som studieförbund är med och skapar förutsättningar för att personer med ett starkt musikintresse ska kunna utvecklas, säger Ingela Berggren, verksamhetschef på Medborgarskolan i Uppsala. Därför känns det helt rätt att vi gör den här satsningen.

I Medborgarskolan i Uppsala samlas redan idag en unik blandning av band med allt från världsmusik till dödsmetall.

Den 1 juni blir det även en stor invigningsfest för att fira öppnandet av de nya musiklokalerna. Åtta band, trevlig pub och en massa kul happenings.

I Uppsala län har Medborgarskolan även ett musikhus i Enköping för ca 20 band.

14.05.2012 11:22
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Nytt musikhus i Uppsala