One moment please.
News
Palladium Baroque 2-5 februari Invigningskonserten en världspremiär med Hurra Barockorkester och Peter Spissky

Musiknyheter

2-5 februari arrangeras Palladium Baroque, fyra intensiva festivaldagar med världsartister som Paul O™Dette (världens kanske främste lutenist!) tillsammans med sopranen Ellen Hargis, två av de största namnen inom tidig musik i USA, med ett program om engelsk passion på 1600-talet.

Hurra Barockorkester från Malmö Musikhögskola under ledning av Peter Spissky inleder festivalen den 2 februari kl 20.00 med nytt projekt  "Dygder och Odygder barockopera i gestik och plastik" om tillkomsten av en barockoperaföreställning, framtaget av den italienska regissören Deda Cristina Colonna.

En av vår tids mest omtalade blockflöjtister, Dan Laurin, bjuder på paradisisk musik tillsammans med Paradiso Musicale och Ensemble Villancico under ledning av Peter Pontvik tar med publiken till Barockens Djungelbok i sin egen genre; latinamerikansk renässans- och barockmusik. Den unga London-baserade Baroque Encounter Trio gör sitt första besök i Sverige, och därmed på Palladium Baroque. Från närmare håll kommer Ensemble1700, som gör en musikalisk resa genom 1600-talets Europa. Ensemble Mare Balticum tar sig tillsammans med musikerna Martin Bagge och Mikael Paulsson an bl.a. tidigare okänt material av den kände (och ökände) svenske 1600-talsdiktaren Lars Wivallius i en lunchkonsert på lördagen. Ensemble Flatterie tar med den något yngre publiken på en resa med Air Flatterie, där Bachs Air är ett givet inslag men också en barocktolkning av Peps Perssons Oboy.

Som alltid händer det också ett och annat i foajén, bl.a. kommer unga skickliga flöjtister att uppträda mellan programpunkterna. Det blir också utställningar och instrumentvisning allt för att göra Palladium Baroque till en musikalisk helg utöver det vanliga.

Palladium Baroque presenteras för sjunde året i rad av Musik i Syd och är södra Sveriges största barockfestival med konserter, workshops, seminarier och Master Class.Â

28.01.2012 11:31
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Palladium Baroque 2-5 februari