One moment please.
News
Paulo Coelhos Alkemisten. Unikt operaprojekt - Urpremiär i regi av Leif Stinnerbom

Musiknyheter

I dag fredag 3 februari har Alkemisten, eller Alkymisten som den heter på norska, premiär på operan i Kristiansund. Föreställningen är regisserad av Västanå Teaters teaterchef och konstnärliga ledare Leif Stinnerbom. Inger Hallström Stinnerbom har gjort kostym, Jimmy Meurling koreografi och Lars Jacob Jacobsson scenografi.

En ung man är på resa han är ännu inte redo att slå sig till ro.Â
På en tågstation plockar han upp en bok. Boken handlar om en pojke som bär på en dröm om att resa till Egypten. Vid foten av pyramiderna skall det ligga en skatt och vänta på honom; begravd djupt under sanddynorna. Pojken säljer allt han äger för att följa sin dröm. Den unge mannen somnar på en bänk på stationen och börjar en resa in i sin egen dröm om att finna en skatt som väntar¦¦

- Det är en fantastisk historia att arbeta med säger Leif Stinnerbom  och det har varit otroligt roligt att jobba med opera igen. Det har blivit en del år sedan sist även om Västanå Teater också är en slags musikteater.  fortsätter han.

Librettot är skrivet av Kari Iveland och musiken av Nils Olaf Dolven. Medverkar på scenen gör operasångare och musikalartister från Sverige och Norge samt operaelever från Trondheim.

Föreställningen har premiär 3 februari inom ramen för operafestukene i Kristiansund. För spelschema se ww.oik.no.

03.02.2012 07:59
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Paulo Coelhos Alkemisten