One moment please.
News
Premiär på Culturum i Nyköping. 24 konserter görs, och resan avslutas i påskhelgen på Pughs hemmaplan sen många år, Visby.

Musiknyheter

PUGH ROGEFELDT släpper bok om sitt liv och åker på Turne.

Pugh Rogefeldt var först ut i årets upplaga av TV 4:s Så mycket bättre. Miss Li:s version av ”Här kommer natten” lockade inte bara Pugh själv till tårar – gensvaret var massivt även från TV-publiken.

6 februari är det dags för Pugh att inleda en konsertturné, den mest omfattande och komprimerade på många år.

Premiär på Culturum i Nyköping. 24 konserter görs, och resan avslutas i påskhelgen på Pughs hemmaplan sen många år, Visby.

Pugh Rogefeldt har nyligen släppt en dubbel-CD, en samling med 37 låtar från 1969 och framåt. Och snart kommer boken “73 – Från Stora gatan 51 till Hog Farm”, som släpps i början av 2013. Numret syftar på årtalet 1973, det år när Pugh gick från att vara den kultartist han blivit när han uppfann rock på svenska på albumet “Ja dä ä dä” till att bli bred svensk popartist.

KORT OM PUGH ROGEFELDT

År 1969 fördes en ung Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt samman med de meriterade musikerna George ”Jojje” Wadenius och Jan ”Loffe” Carlsson. Under några få dagar i skivbolaget Metronomes studio skapade trion och producenten Anders Burman Rogefeldts debutalbum ”Ja dä ä dä”.

Med utgivningen förändrades svensk rockmusik i grunden. ”Ja dä ä dä” visade att det gick utmärkt att skriva rocklyrik på svenska. Men också att det fungerade att kollidera angloamerikansk popkultur med ytterst svensk dito utan att tappa i trovärdighet.

Ett par generationer av blågul rockmusik har sina rötter i det Pugh åren 1969 till 1974 gjorde på album som ”Ja dä ä dä”, ”Pugish”, ”Hollywood”, ”Pugh On The Rocks” och inte minst ”Bolla och rulla”.

En ung Ulf Lundell tog texthjälp från Pugh. John Holm och Ola Magnell sökte sig till samma skivbolag som han fanns på. Han skrev texter till Monica Zetterlund. Abba dyrkade honom. Eldkvarn influerades så markant att de 20 år senare bjöd in Pugh till ”Circus Broadway”. Thåström älskade som ung Pugh så innerligt att han 1999 gästade Pughs album ”Maraton” för ett taxikvitto som enda arvode.

Senare har Pugh regelbundet nått den stora publiken med låtar som ”Stockholm”, ”Två lika med ett”, ”Nattmara”, ”Gammeldags tro”, ”Bröllopsklockor”, ”Aftonfalken” liksom en serie hits med Grymlings.

På turné kommer Pugh och hans två vapendragare på scen under halvannan timme framföra låtar från hela den långa karriären.

Pugh Rogefeldt på scen är:
Pugh Rogefeldt - sång, gitarr, munspel
Hasse Tholin - kontrabas
Mikael Lyander - trummor

Turnéplanen:

06 feb Nyköping, Culturum

07 feb Eskilstuna, Lokomotivet

08 feb Norrköping, Flygeln

09 feb Västerås, Konserthuset

13 feb Stockholm, Rival

15 feb Jönköping, Kulturhuset Spira

16 feb Växjö, Konserthuset

17 feb Kalmar, Kalmarsalen

21 feb Ystad, Ystad teater

22 feb Lund, Stadsteatern

23 feb Hässleholm, Kulturhuset

27 feb Gävle, Konserthuset

28 feb Sundsvall, Tonhallen

01 mar Skellefteå, Nordanåteatern

02 mar Luleå, Kulturens hus

03 mar Umeå, Idunteatern

13 mar Halmstad, Halmstad teater

14 mar Borås, Folkan

15 mar Göteborg, Konserthuset

16 mar Uddevalla, Östraboteatern

20 mar Vara, Vara konserthus

21 mar Södertälje, Estrad

22 mar Uppsala, Uppsala konsert & congress

30 mar Visby, Wisby strand & congress

08.01.2013 09:55
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Pugh släpper bok om sitt liv och åker på turne.