One moment please.
News
Barnens sång ska få vuxna att uppmärksamma tjuvjakten på noshörningen.

Musiknyheter

15 augusti klockan 12:00-12:30 på Kungstorget i Göteborg framförs för första gången en låt för noshörningen under Göteborgs Kulturkalas. Låten, som heter "No Rhinos", framförs av barn som vill rädda noshörningen från att bli utrotad.

Teasern på låten"No Rhinos" och kommande musikvideo

Låten, ”No Rhinos” är skriven av en sydafrikansk artist, Peter Pote som kommer framföra låten tillsammans med barnen på lördag. Han är uppvuxen i Afrika och väl medveten om noshörningens kritiska situation sen länge.

- Lyckas vi inte stoppa tjuvjakten så kommer noshörningen vara utrotad innan vår nästa generation får en chans att se dem. Jag hoppas låten kommer skapa uppmärksamhet kring tjuvjakten och får fler att engagera sig i att hjälpa djuren, säger Peter Pote.

Låten ingår i ett projekt ”For the Next Generation” som är startat av den Göteborgsbaserade organisationen The Perfect World Foundation som jobbar för att bevara djurarter för framtida generationer.

Låten produceras tillsammans med Global Musix och kommer lanseras senare i år tillsammans med en musikvideo. Alla intäkter kommer gå till The Perfect World Foundation som kommer använda pengarna till att hjälpa noshörningen.

- Låten skulle inte lanseras förrän senare i år men när vi blev tillfrågade att framföra låten under kulturkalaset så kunde vi helt enkelt inte tacka nej. Det är en möjlighet för oss att nå ut med budskapet till en stor publik redan nu, säger Peter.

14.08.2015 13:33
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Perfect World Foundation