One moment please.
News
Regionfinal i Medborgarskolans Showcase 2011

Nu på fredag den 23 september kl 19.00 på Valand i Göteborg är det dags för regionfinal i Showcase 2011, Medborgarskolans nationella pop- och rocktävling för osignade band. Sex utvalda band från Västsverige spelar om två platser till semifinalen.

Efter de lokala uttagningarna i Skövde, Kungsbacka och Göteborg är det nu dags för sex band att göra upp om två platser till semifinalen i Jönköping. Till den avslutande finalen som hålls på Storan i Göteborg i slutet av november är hela den svenska musikbranschen inbjuden. Tanken är att finalisterna där får visa upp sig för en proffsjury från branschen och har möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda dem vidare i deras utveckling. Det är tredje året i rad som arrangemanget hålls och några band som tidigare nått framgångar är The Generals, Wailing Andy, Janice Prix och Teodoure.

Tre av fyra tidigare vinnare kommer från Västsverige, så banden härifrån håller verkligen toppklass! säger Christer Wolfbrandt som är nationellt ansvarig för Medborgarskolans musikverksamhet.

Avgörande för den svenska bredden inom populärmusik, med många framgångsrika band utomlands, är framför allt studieförbundens mångåriga satsningar på lokaler, utrustning och undervisning.

Bifogad bild föreställer bandet Teodoure från Skövde, som var ett av vinnarbanden i Showcase 2010.

21.09.2011 07:52
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Regionfinal