One moment please.
News
Rihanna kommer till Peace & Love - En av de största bokningarna i festivalens historia

Musiknyheter

Nu avslöjas en av huvudakterna till sommarens Peace & Love. Den Barbadosfödda superstjärnan Rihanna är sedan några år tillbaka en av de starkast lysande artisterna på den internationella artisthimlen. Peace & Love 2012 äger rum den 26-30 juni i Borlänge. Årets tema är En Ny Värld.

Under en längre tid har det arbetats på att få Rihanna till festivalen i Borlänge. Nu är det äntligen klart. I sommar gör hon en Sverigeexklusiv konsert som huvudakt på Peace & Love. Hon gör endast ett fåtal spelningar i Europa i år.

Vi är galet stolta över att kunna ge våra besökare en sån internationell megastjärna som Rihanna. Det här är en av de största bokningar vi gjort i vår historia, säger presschef Ronny Mattsson.

Rihanna har mer än tio Billboardettor i USA och har redan kommit upp på samma nivå som storheter som The Beatles och The Supremes.

Robyn Rihanna Fenty föddes 1988 i St Michael, Barbados. Hon signades 2005 till Def Jam Recordings, där Jay-Z då var vd. Samma år flyttade hon till USA och genombrottet kom senare samma år med låten Pon de replay från debutalbumet Music of the sun.

Rihanna har sedan dess utvecklats till en av världens mest välkända och framgångsrika artister. Hon har nått stora framgångar med låtar som Umbrella, Only girl (in the world), Disturbia, What™s my name, Man down och We found love för att nämna några i det pärlband av världshits som hon sjungit och medverkat på.  Â

Några av de artister hon samarbetat musikaliskt med är Jay-Z, Kanye West, Coldplay, Justin Timberlake, Timbaland, Eminem, Drake, Ne-Yo och Maroon 5.

Rihannas musik beskrivs ofta som en blandning av r&b, pop, hip hop, reggaeton och dancehall.

Det senaste albumet Talk that talk släpptes i november förra året och singeln We found love har toppat listor världen över.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.se

07.03.2012 13:03
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Rihanna kommer till Peace & Love