One moment please.
News
Musikskapare inom olika genrer får dela på 4,2 miljoner kronor

Musiknyheter

Den 15 december delar Stim ut stipendier till musikskapare inom genrer som till exempel barnmusik, elektronisk, film, jazz, konstmusik, ljudkonst, hiphop och metal.

– Stimstipendierna är en uppmuntran till Sveriges musikskapare för fortsatt arbete att skapa ny musik, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.

Stipendierna är ett led i Stims kulturpolitiska verksamhet. De har stor betydelse för såväl unga och lovande musikskapare som för musikskapare som är verksamma i de delar av musiklivet som inte återfinns på topplistorna, men vars musikskapande är värdefullt för svensk musikkultur. Den totala stipendiesumman var i år 4 200 000 kronor. Stipendiebeloppen varierar mellan två nivåer: 25 000 kr respektive 50 000 kr.

Stipendierna delas ut av Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen och Stims styrelseordförande Kjell-Åke Hamrén vid en ceremoni i Stimhuset i Stockholm den 15 december.

1 255 Stimanslutna upphovspersoner (69 % män) ansökte i år om stipendium. Bland dem har stipendiekommittén valt ut 92 stipendiater (53 % män).

08.12.2015 10:18
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
STIM