One moment please.
News
Den 21 Mars inleder det engelska bandet The Temperance Movement en tre dagar lång Sverigeturné.

Musiknyheter

Tre städer får besök, Stockholm 21/3, Linköping 22/3 & Malmö 23/3.

Det är bandets andra besök i Sverige efter releasen av sitt självbetitlade debutalbum som gick rakt in på plats 12 på den engelska topplistan. Plattan släpptes på det engelska bolaget Earache med exklusiv distribution genom Sound Pollution.

Såhär skrev tex Henrik Larsson på TT-Spektra:

”Nåväl, om nu själen skulle ha en vikt så vet jag att själen hos brittiska The Temperance Movement är betydligt tyngre än så. Där kan vi snacka soul, främst manifesterat i sångaren Phil Campbells röst.Men det är inget revolutionerande över det här bandet. Gammal hederlig bluesrock som tidigare byggts upp, förvaltats och förfinats av band som Rolling Stones, Free och Faces, och uppblandat med liten dos americana. Inget nytt under solen alltså.Om det nu inte vore för att det faktiskt är så förbannat bra. Från det inledande riffet i "Only friend" till avslutande hymnen "Serenity".”

Sedan releasen av har det hänt mycket med The Temperance Movement, dom blev överlägsna vinnare av The Classic Rock award som bästa nya band, alla spelningar dom gör säljs ut direkt, Jimmy Page är ett av bandets största fans!

Och det är lätt att förstå varför; tror nog att alla som såg dom på deras utsålda Sverigeturné i höstas kan hålla med. Det var länge sen vi hörde ett band med ett sånt naturligt sväng, vi hör influenser från The Faces, Stones, The Band eller Little Feat. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna. Alla som är fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar. En brittisk tradition i att tolka musiken man älskar och beundrar, och det låter helt enkelt tidlöst.

Här kan du titta på deras tour video:

http://www.youtube.com/watch?v=U7iheu7n97M&feature=youtu.be

15.03.2014 15:35
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
The Temperance Movement till Sverige!