One moment please.
News
TOTO till Skandinavien i augusti 2012

Musiknyheter

TOTO till Skandinavien i augusti 2012

Efter 35 år i musikbranschen, så står TOTO i en helt egen klass. Bandet som bildades 1977, har gjort en legendarisk resa med 17 inspelade album och över 35 miljoner sålda skivor. De är världskända för listettor som Africa, Hold The Line, Rosanna, I Won™t Hold You Back och œI™ll Be Over You och efter deras kritikerrosade platta œToto IV blev TOTO de första artisterna i historien som vann sex Grammy Awards för samma album.

Tillsammans och individuellt har musikerna i TOTO spelat på nästan alla stora album under de senaste trettio åren och uppträtt och skrivit med några av de mest legendariska artisterna i musikvärlden, som till exempel Michael Jackson (på hans internationella hit Thriller), Stevie Wonder, Miles Davis, Aretha Franklin, Elton John, Pink, Paul McCartney, Boz Scaggs, Steely Dan, Santana och Lionel Richie. Deras musikaliska skicklighet och innovativa produktioner har gjort dem till förebild för många artister, som gärna bygger sitt sound och produktion på den grund som bandet lagt under drygt tre decennium.

I februari 2010, gick Toto ut med att deras gode vän och bror Mike Porcaro hade fått diagnosen ALS (Lou Gehrig™s disease.) För att hedra honom återförenades bandet under en kort turné där David Paich, Steve Lukather, och Simon Phillips spelade tillsammans med forna medlemmar som Joseph Williams and Steve Porcaro. Dessutom anslöt sig Nathan East (special guest) på bas.

I sommar återvänder konstellationen till Sverige. Toto ger tre konserter i Skandinavien som en del av sitt 35-års jubileum, vilket sträcker sig ut över hela Europa. Bandet har lovat att presentera en show utöver det vanliga.

Toto besöker följande platser:

STOCKHOLM Skansen fredag 10 augusti

SMÖGEN Havsvallen  lördag 11 augusti

Â

23.02.2012 18:19
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
TOTO till Skandinavien i augusti 2012