One moment please.
News
Föreställningen 5° är nominerad till Scenkonstguidens pris för Årets Spot-On.

Musiknyheter

Föreställningen 5° gjorde dundersuccé tidigare i höstas när den premiärvisades på Stora Teatern. Nu är den nominerad till Scenkonstguidens pris i kategorin Årets Spot-On – de som sätter fingret rätt ner i samtiden! Fredagen den 27 november utses samtliga vinnare när Scenkonstguiden bjuder in till en glamourfylld gala här på Stora Teatern.

5° är en utmanande show om att ta ett steg i rätt riktning för en hållbar framtid, allt förpackat i den speciella form av urban scenkonst som det Göteborgsbaserade danskompaniet Twisted Feet gjort sig kända för. Genom att kombinera scenkonst med vetenskap vill Twisted Feet bidra till att förändra invanda tankesätt och hur vi förhåller oss till klimatförändringarna. Produktionsprocessen har skett i nära samarbete med bland annat Chalmers som aktivt stöttat processen och bidragit med specialistkompetens inom hållbarhetsfrågorna. Målet är att föreställningen ska nå utanför scenkanten och leda till konkret förändring även efter föreställningen. Därför samverkar Twisted Feet med A Win Win World för att nå ut till näringslivet och skolor med Action-Labs och uppföljning.

Twisted Feet är Stora Teaterns första Artist-in-residence. I december kommer de tillbaka till Stora Teatern med sin prisnominerade föreställning.

Föreställningen 5˚ presenteras i samarbete med Chalmers, Wingquist Laboratory VINN Excellence Center, Stora Teatern och A Win Win World, och premiärvisades på Stora Teatern under hösten 2015.

Scenkonstgalan är en gala som hyllar scenkonsten och anordnas av Scenkonstguiden, i år på Stora Teatern den 27 november klockan 18.30–23.00.

27.10.2015 16:28
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Twisted Feets