One moment please.
News
På söndag startar Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, sin vinterturné.

Musiknyheter

 

Vägus är Kultur i Västs egen symfoniorkester, lysande unga symfoniker som den här gången tar sig an storslagna verk av två av 1900-talets mest kända kompositörer, Sibelius och Sjostakovitj. Vägus besöker Vara, Mellerud, Falköping och Göteborg och ger både skol- och offentliga konserter. Turnén startar på söndag, den 27 januari.

Konserten inleds med musik av nationalhjälten Sibelius där vi får höra berättelsen om den finska folksjälen, frihetskampen mot Ryssland och sagan om sisu. Efter paus framför Vägus Sjostakovitj symfoni nr 10, ett verk som präglas av de gigantiska krafter som formade 1900-talets Ryssland; revolution, diktatur och fattigdom och där man kan höra kompositörens protest mot förtryck och förföljelse. Symfonin uttrycker sorg och förtvivlan, men också kärlek och hopp på ett oemotståndligt övertygande sätt.
I Vägus spelar runt 75 unga musiker mellan 13 och 20 år från hela Västra Götaland. Orkestern leds av Simon Phipps som även dirigerar operan på Läckö Slott och Svenska Kammarkören.

 

 

Turné januari 2013
Söndag 27 jan 18.00 Vara Konserthus  
Måndag 28 jan 19.00 Falköping, Stadsteatern Även skolkonsert.
Tisdag 29 jan 19.00 Mellerud, Kulturbruket på Dal,www.kulturbruketpadal.se Även skolkonsert.
Onsdag 30 jan 19.30 Göteborgs Konserthus, www.gso.se

11.01.2016 06:57
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Vägus på turné: Vara, Mellerud, Falköping och Göteborg