One moment please.
News
INTERNATIONAL YOUNG TALENTS COMPETITION 2014 vid Uppsala Internationella gitarrfestival

Musiknyheter

Vinnaren av International Young talents competition 2014 vid Uppsala internationella gitarrfestival är Peter Graneis från Tyskland med följande motivering :

"... for the ability of letting the music speak, through a total command of the instrument..."
"...för förmågan att låta musiken tala, via en total kontroll över instrumentet..."

Den internationella Juryn bestod av ordförande Peter Berlind Carlson, Berta Rojas, Bobbo Andersson och Matt Withers.

Övriga tre finalister var: Susanna Risberg ( Sverige) , Zvonimir Filjak Kroatien) och Fredrik Toremark( Sverige).Alla finalister har erhållit ett diplom var och vinnaren 20.000 SEK. Tillkännagivandet ägde rum på lördag kväll under festivalens festmiddag på Uppsala Konserthus.

Festivalens sista dag är söndag.

FOTOGRAF: BOB ROSE

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. Årets upplaga är den elfte i ordningen och bjuder på artister av högsta internationella klass. Gitarren är världens populärste instrument och festivalen är Nordens främsta samlingsplats för gitarrmusikälskare och professionella gitarrutövare.

Festivalen är också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration som ges i landet för många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster. Flera pedagogiska aktiviteter dagtid och konserter kvällstid under fem dagar.

11.10.2014 18:36
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
VINNAREN UTSEDD