One moment please.
News
Wacken Metal Battle Sweden 2015 är öppen för ansökningar

Musiknyheter

Den 21 februari arrangeras delfinaler i Boden, Falun, Göteborg och Stockholm för oetablerade metal band som drömmer om framgång. Sista ansökningsdag är redan den 31 januari.

Den 4 april så avgörs Sverige finalen i Wacken Metal Battle i Gävle. Det är den 6:e gången tävlingen arrangeras i Sverige, där oetablerade Metal band gör upp om chansen att vinna en plats att spela på en av världens största festivaler, Wacken Open Air i Tyskland som har 75 000 besökare varje år. Med proffsiga arrangörer och hög kvalité på deltagarna gör att tävlingen blir allt mer attraktiv och växer årligen. De tidigare vinnarna av tävlingen har fått en bra utveckling i deras karriärer som bidrar positivt till tävlingens status och framväxt i landet. För mer information om tävlingen gå gärna in på vår hemsida

Tävlingsregler

Tävlingen börjar med fyra semifinaler som avgörs på fyra olika orter runt om i landet, den 21 februari i Falun, Boden, Göteborg och Stockholm. För att sedan avslutas med en final den 4 april i Gävle, där de fyra vinnarna från respektive stad gör upp om segern. En jury bestående av både lokala och nationella profiler beslutar vilka som går vidare till Sverige finalen och sedan till den stora finalen på Wacken Open Air i Tyskland. Vinnaren får representera Sverige i den fortsatta tävlingen på Wacken Open Air, spela på Rockstad Falun - Sabaton Open Air, vinner en Backdropp på 3 x 2 meter och släpper en singel via skivbolaget 666 Songs. Fler priser tillkommer.

PR & Marknadsföring

Eventet ger både nya artister och städerna chans att synas och vara med och skapa något stort. Wacken Open Air har en väldigt stark positionering och det är stora möjligheter för alla som bidrar och deltar i arrangemanget till mycket bra PR.

”Sverige är ju som bekant ett av världens starkaste länder när det gäller hårdrock och inom många stilar ledande. Vi på Export Music Sweden är glada att kunna stödja den svenska satsningen av Wacken Metal Battle som ger nya förmågor en bra start på karriären” säger, Jesper Thorsson, VD, Export Music Sweden.

Filmlänk: youtube.com/watch?v=pOphikSqKzY

15.01.2015 15:25
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Wacken Metal Battle Sweden 2015