Forum  ›  Generellt  ›  Nyheter
 

Laurie Anderson och Anne-Sophie Mutter

Biljettsläpp – två vitt skilda stjärnviolinister, Laurie Anderson och Anne-Sophie Mutter

Biljettsläpp – två vitt skilda stjärnviolinister
Laurie Anderson och Anne-Sophie Mutter

Laurie Anderson – solo
Fredag 14 september 19.30 Stora salen
Biljettsläpp tisdag 10 januari 12.00

För två år sedan förhäxade Laurie Anderson Uppsalapubliken med sin föreställning Delusion på Uppsala stadsteater. Flera utsålda hus och lysande kritik. Nu kommer hon tillbaka till Uppsala med en helt ny soloföreställning. Den här gången till Uppsala Konsert & Kongress.

Illusioner, minnesspår och den amerikanska kulturens skiftningar har sysselsatt Laurie Anderson sedan slutet av 1970-talet och i sin nya föreställning tar hon sig an vår tids flyktighet. Med sina suggestiva sånger, solostycken och elektroniska ljudscenerier är Laurie Anderson en av Amerikas mest originella scenkonstnärer och låtskrivare.

Anne-Sophie Mutter och Trondheimsolisterne
Tisdag 23 oktober 19.30 Stora salen
Biljettsläpp tisdag 10 januari 12.00

Världsviolinisten Anne-Sophie Mutter tillbaka till Uppsala! Den tyska klassiska superstjärnan bjuder den här gången på välkänd musik av Vivaldi och en nyskriven violinkonsert.

Anne-Sophie Mutter är en av vår tids mest framstående klassiska stjärnor. För några år sedan tolkade hon Brahms vid en fullsatt konsert i Uppsala Konsert & Kongress. Nu har vi den stora glädjen att meddela att hon kommer tillbaka till Uppsala igen, den här gången med Vivaldis Årstiderna på programmet. Dessutom med en nykomponerad violinkonsert, skriven direkt för henne av André Previn. Med sig har hon den unga norska kammarensemblen Trondheimsolisterne som hon sedan flera år har ett samarbete med.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Forum  ›  Generellt  ›  Nyheter