Beskrivning

Vill du dansa popping, akrobatik eller klassisk balett? Få upp konditionen eller satsa mer på din dans och bli en show- och tävlingsdansare? Vilket du än önskar så hittar du rätt på Victory Dance Academy, dansskolan som öppnar på Hisingen till hösten. - Hos oss får alla dansa, säger Victor Henriksson, en av initiativtagarna och ägare till skolan, och med vårt Academy Dance Program för blivande show och tävlingsdansare blir vi alternativet som sticker ut. 

Teamet har samlats för kickoff utanför Taubeskolan i Eriksberg för att titta på Victory Dance Academys lokaler här och i Backa Kulturhus. Entusiasmen att träffas är påtaglig.

- Vi har ett starkt team av lärare, säger Victor. Förutom att de är mycket duktiga på dans är de även färgstarka personligheter. De har medverkat i uppsättningar i Sverige och utomlands, koreograferat stora shower och de flesta har även undervisat tidigare. 

 

I Göteborg finns ett stort behov en dansskola som Victory Dance Academy. 

- Efterfrågan på dansundervisning är större än vad det finns utbildningar och det saknas ett dansgymnasium och proffsklasser. Nu kommer vi och ruskar om och med vårt motto ”Hos oss får alla dansa” visar vi att alla är välkomna och att det inte är något fel i att vilja satsa och tävla, vilket annars är lite tabu i Göteborg, säger Victor, som kommer att undervisa i olika stilar i jazz och på skolans Dance Academy Program.

 

Pernilla Allisson, initiativtagare, konstnärlig ledare och koreograf från Malmö, som kommer att ha klasser i olika urbana stilar, seniordans och ansvara för Dance Academy Program, stämmer in. 

- Göteborg har många duktiga dansare men det har inte kommit fram några stora namn på länge och det vill vi nu ändra på. 

 

Vad är det som skiljer er från andra dansskolor i Göteborg?

- Läget och Pernillas och min bakgrund, säger Victor. Vi har erfarenheter bland annat från dansvärlden i Malmö och i Göteborg och är tävlingsvana, jag främst som domare i sång och dans och Pernilla som drivare av danscrews och vinnande koreograf. Vi kompletterar också varandra på ett bra sätt. Jag är företagaren med mitt företag Victory Entertainment och Pernilla är kreatören som ger idéerna liv. Vårt samarbete har bara pågått ett år men vi har redan hunnit med mycket. 

 

Ansvar för lokaler och ekonomi är viktiga faktorer när du driver en dansskola men även att vara lyhörd för trender.

- Kreativitet hänger ihop med att du fortsätter utbilda dig och lyssnar på dina medarbetare, för som danslärare kan du inte allt, det är helt omöjligt, menar Pernilla som också anser att det är betydelsefullt att vara ödmjuk gentemot sina elever och kollegor. 

 

Victory Dance Academy´s schema är varierat och fullt av aktiviteter. Anmälningarna har strömmat till i mängd. Förväntningarna hos teamet inför starten i höst är påtagliga.

- Det ska bli spännande! Jag har aldrig undervisat på en tävlingsskola innan utan har koreograferat och gjort större shower, därför ska det bli väldigt roligt att få undervisa på detta sätt, uttrycker Daniel Shadoow, lärare i breakdance. 

Henrik Jansson, lärare i stepp och akrobatik, håller med.

 - Det ska bli kul och jag är förväntansfull på vad som ska hända, hur många och vilka elever jag får att undervisa. 

Eva Liedholm, lärare i showjazz och disco, berättar. 

- På andra dansskolor där jag undervisat har jag utgått från förkoreograferat material men nu får jag göra ett helt eget koncept, vilket är spännande. 

Fulla av entusiasm och energi säger Pernilla och Victor. 

- Vår dröm är att driva en fungerande dansskola på vårt sätt och nu får vi göra det.

 

 

Helena Svensson 

 

 

Läs mer om Victory Dance Academy

http://www.victorydanceacademy.se/

 

 

 

 

 

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Annons


Annons

Betyg
69 röster
Dansakademi tar sikte mot stjärnorna