Description

Den Improviserade Schlagerfestivalen är namnet på Sveriges största alternativa melodifestival som varje år lockar storpublik. Stockholms Improvisationsteater producerar i år föreställningen för tjugonde året i rad.

– Till skillnad från Melodifestivalen i tv blir vi bara bättre och bättre för varje år.

Så säger Janne Berg, improvisatör och konstnärlig ledare på Stockholms Improvisationsteater som 1997 fick en idé om att skapa Sveriges största alternativa melodifestival, en slags motvikt till den kommersiella musiktävlingen som sänds i tv varje år. Låtarna skulle framföras i slumpartat valda musikgenres och låttiteln skulle publiken bestämma.

– Vi drömde om en urspårad musikfest där allt kunde och skulle gå fel, förklarar Janne Berg. Artisterna får ingen betänketid alls, man får veta vilken genre låten ska framföras i, titeln läses upp och sen kastas man ut i det okända. Det är ett kamikazeuppdrag för artisterna, men vi har otroligt skickliga musiker till vår hjälp.

Föreställningen spelas på Stockholms Improvisationsteater under 20 kvällar februari till april och varje kväll röstar publiken fram sitt favoritbidrag. Genom åren har såväl tidlösa hits som underhållande musikaliska magplask skapats och artister som Marit BergmanStefan Sundström och Görel Crona har gästat. Inför 20-årsjubileumet slår man på stort och utlovar publiken ”en resa de sent ska glömma”. Janne Berg är entusiastisk när han summerar Den Improviserade Schlagerfestivalen 2016.

– Det blir större, snyggare, roligare och bättre än någonsin.

Den Improviserade Schlagerfestivalen spelas 5 februari–9 april på Stockholms Improvisationsteater, Sigtunagatan 12 i Vasastan. Mer info och biljetter finns på teaterns hemsida impro.a.se.

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
0 votes
Kaxig schlagerkonkurrent firar 20 år