Description

Den 7 juni åker Selams chefsproducent Osiel Ibanez tillsammans med sångerskan Kristin Amparo och musiker på en kortare turné med stop i tre afrikanska städer: Luanda, Nairobi och Addis Abeba!

Kristin AmparoKristin har samarbetat med de flesta av den svenska musikeliten inklusive Nina Persson, Oskar Linnros, Daniel Adams-Rey och Looptroop Rockers bara för att nämna några. Med sin bakgrund i jazzutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är det ingen överraskning att den senaste tidens jazzrelease "A Dream" har tagits oerhört väl emot av kritiker och fans.

First stop på resan är Svenska Ambassaden i Luanda, Angola, med mottagning och nationaldagsfirande på svenska ambassaden och framträdande av Kristin Amparo och band. Fredag 10 juni blir det konsert på klubben ”Miami Beach” i Luanda, där även Irina Vasconcelos från Luanda uppträder under samma kväll.

Lördag 11 juni reser gänget vidare från Angola till Kenya, för en konsert på klubben”The Tribe” – last stop är Addis Abeba med konsert på Ethio-jazz legendaren Mulato Astatkes klubb African Jazz Village på Ghion Hotel, måndag 13 juni!

Medverkande:

Kristin Amparo, sång
Carl Greder, bas
Jens Elford, guitarr
Jonathan Westling, trummor
Osiel Ibáñez, turnéledare

Turnén är ett samarbete mellan Selam, ambassaderna i Luanda och Nairobi, samt Selam Ethiopia. Turnén ingår i ”Connecting the Dots”, ett internationellt samarbetsprojekt med stöd från Musikverket.

Selam är sedan 1997 en etablerad aktör på Stockholms kulturscen. Med visionen att skapa en gemensam plattform för musik och kultur arrangerar vi konserter, festivaler och seminarier för lokala och internationella nätverk.

Genom vår verksamhet öppnar vi upp för världsartister från bl.a. Afrika, Latinamerika och Karibien samt driver arbetet för kulturella utvecklingsfrågor framåt både ur ett svenskt och internationellt perspektiv. 
www.selam.se

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
220 votes
Kristin Amparo till Angola, Kenya & Etiopien med Selam