Beskrivning

Nu är anmälan till Musik Direkt 2017 öppen.

1 november slog hela Musik Direkt-Sverige upp portarna för anmälan till 2017 års upplaga av landets bredaste livemusiktävling för unga musiker. Musiker i åldern 13-21 år ges därmed möjlighet att ta del av en unik musikplattform som utvecklats under lång tid. 

Många av dagens stora artister och etablerade musiker har passerat revy under Musik Direkts snart trettioettåriga existens. Laleh, Cardigans, Filip Jers och José Gonzales är några av dem. För många deltagare handlar det om första debuten i ett större livesammanhang. Den övergripande tanken är att deltagarna ska få utvecklas på scen, ha chansen att vinna spelningar såväl nationellt som internationellt, göra workshops, träffa andra likasinnade och skaffa sig värdefulla kunskaper om dagens musikbransch.

Liksom för 2016 är åldersgränsen höjd från 19 till 21 år. Det är ett led i Musik Direkts allt närmare profilering mot den internationella musiktävlingen Imagine. Imagine är ett program som drivs att Jeunesses Musicales International där Sverige, som ett av flera länder, årligen skickar en vinnare till den internationella Imaginefestivalen. Men först är det alltså dags för lokala och regionala uttagningar över hela landet. I respektive region utses de vinnare som får tävla i Imagine Sweden Riksfinal som arrangeras i Uddevalla den 26-29 maj 2017.

Anmälan till Musik Direkt görs på

I Skåne/Kronoberg kommer deltävlingar hållas i följande städer (datum är ännu ej fastställda)

Deltävling 1 • Malmö Arena 305

Deltävling 2 • Malmö Arena 305

Deltävling 3 • Helsingborg Dunkers Kulturhus

Deltävling 4 • Kulturkvarteret Kristianstad

Deltävling 5 • Stenkrossen i Lund

Regionsfinal • Malmö Live

FOTO: Elakkanin Media & Photography, Artisten Hildur som medverkade på Regionfinalen Skåne/Kronoberg på Malmö Live 2016 FOTO: Elakkanin Media & Photography

 

 

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Betyg
0 röster
Musik Direkt 2017