Beskrivning

 

Brasiliansk musikgeni turné till Sverige i mars!

Yamandu Costa betraktas av många som ett av Brasiliens största musikgenier i vår tid. Förutom fenomenal virtuos på sin 7-strängade gitarr är han också kompositör, arrangör och en hett eftersökt liveartist, som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter med både närhet och kraft.

I mars turnerar Costa i Skandinavien och i Sverige(23-25.3)  till  23.3 Stockholm (https://bit.ly/2DjjYhu) 
24.3 Sundsvall(https://bit.ly/2DKNmys) & 25.3 
Uppsala (https://bit.ly/2B9JQup

Turnén är ett samarbete med lokala arrangörer och Uppsala Internationella Gitarrfestival som i år firar 15 år med fler nedslag under året.

-Enormt roligt att åter få bjuda på en så speciell artist, säger producenten Klaus Pontvik

Om artisten: Yamandu Costa betraktas av många som ett av Brasiliens största musikgenier i vår tid. Förutom fenomenal virtuos på sin 7-strängade gitarr är han också kompositör, arrangör och en hett eftersökt liveartist, som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter med både närhet och kraft.

Yamandu Costa är den brasilianska musiken personifierad och tar den traditionella choron till helt nya dimensioner. Han vrider dessutom upp intensiteten och komplexiteten i välkända stilar som samba, tango, bossa och milonga. Men trots den hisnande virtuositeten och den musikaliska självklarheten handlar det inte alls bara om akrobatik utan om musik med gedigen grund i latinamerikanska musiktraditioner.

När han hörde musik av den klassiske kompositören Radamés Gnattali ville Costa fördjupa sig ytterligare i den brasilianska musiken och närstuderade Tom Jobin, Baden Powell, Raphael Rabello bland andra. Ryktet om Costas begåvning spred sig snabbt och som 17-åring gjorde han sin första konsert i São Paulo. Konserten producerades av Estúdio Tom Brazil, en institution som verkar för spridning av scenkonst och annan kultur i Brasilien. Det blev en raketstart för Yamandu Costa som sedan dess har varit en av Brasiliens mest uppmärksammade musiker.

Han har turnerat över hela världen och har samarbetat med flera symfoniorkester Han gjorde två minnesvärda konserter 2008 och 2013 på Uppsala Internationella Gitarrfestivalen och Sveriges Television har visat delar av hans framträdande.

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum och i år firas den 15e året. Gitarren är världens populärste instrument och festivalen är Nordens främsta samlingsplats för gitarrmusikälskare och professionella gitarrutövare. Festivalen är också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration som ges i landet för många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster. 

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Betyg
0 röster
MUSIKGENIET YAMANDU COSTA TILL SVERIGE i MARS!