Description

Den 11-17 december är det dags för den tionde upplagan av Musikhjälpen och nu är det klart att Umeå blir årets värdstad. Den sex dagar långa direktsändningen kommer att göras från en glasbur på Rådhustorget och Umeå centrum kommer att sjuda av musik, liv och rörelse dygnet runt.

- Vi är självklart otroligt glada och stolta över att Umeå som första stad i norr får stå värd för Musikhjälpen 2017 som dessutom firar 10-års jubileum. Vi kommer att jobba stenhårt för att skapa uppmärksamhet och engagemang kring årets tema och jag är säker på att Umeå kommer att kraftsamla kring detta, säger Gabriella Hed Vall, evenemangsansvarig på Visit Umeå.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd humanitär katastrof. Tre programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
0 votes
Musikhjälpen 2017 till Umeå