Beskrivning

Bayside Festival blir en årligen återkommande sommarfestival på Pixlapiren i Helsingborg. Bakom evenemanget står arrangörerna av Brännbollsyran i Umeå.

Bayside Festival äger rum 12-13 juli 2019 ute på piren i den blivande stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Den blir ett nytt inslag i evenemangs-Sverige på temat sommar, strand och vattensport kryddat med artister i världsklass. Redan nu är det klart att den amerikanska världsstjärnan Macklemore headlinear festivalen med sin enda spelning i Sverige 2019.Bayside Festival blir en årligt återkommande tillställning.

– Vi har letat länge efter rätt plats och rätt miljö att skapa Sveriges största sommarfestival med strand och vatten som bärande tema. Nu har vi hittat platsen, på Pixlapiren i Helsingborg, som är central med goda kommunikationer och en fantastisk vy över sundet. Bemötandet från kommun och invånare har så här långt varit fantastiskt och vi kan bara starta nedräkningen till 12-13 juli, säger David Arkhult, festivalgeneral.

Helsingborg Convention & Event Bureau har tillsammans med arrangören och andra aktörer inom Helsingborgs stad arbetat för att möjliggöra Bayside Festival i Helsingborg.

– Vi är väldigt glada åt att en erfaren arrangör inom festivalbranschen väljer Helsingborg för att skapa en ny och återkommande festival i Helsingborg! Det går helt i linje med vårt arbete för att hitta samarbeten med arrangörer av profilskapande evenemang som är återkommande. De ger liv och puls till staden som förhoppningsvis uppskattas av både invånare och besökare, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Bayside Festival äger rum på Pixlapiren ute i Oceanhamnen 12–13 juli 2019.

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Betyg
9 röster
Ny festival till Helsingborg i sommar