Description

Det är galet virtuost. Det är intensivt. Det är sinnesutvidgande. Gitarristen och sångaren Paul Gilbert har stått på scenen i fyrtio år och har nog aldrig varit bättre och mer levande än nu. Med sin konsert vid Uppsala Internationella Gitarrfestival inleder Paul Gilbert tillsammans med Thomas Lang och Pete Griffin sin kommande Europaturné och presenterar sitt nya album. 
Den 7 oktober ger både en konsert och en workshop.

 

Med senaste albumet I Can Destroy i bagaget vidgar Paul Gilbert hårdrocksperspektiven och tar oss med på en resa som skär över genrer och stilar. Med sig har han den fantastiske trummisen Thomas Lang som förutom att ha släppt en rad uppmärksammade soloalbum även samarbetat med artister som Robert Fripp, Tina Turner, Robbie Williams och många fler. På bas ser vi Grammybelönade Pete Griffin som turnerat världen runt med ”Zappa Plays Zappa” och gjort konserter med bland andra Steve Vai, George Duke, Chick Corea och Stanley Clarke.

Den internationella musikpressen har gått i spinn på I Can Destroy, producerat av legendariske Kevin Shirley som tidigare gjort plattor med Iron Maiden, Rush och Led Zeppelin. Det är Paul Gilberts sjuttonde album som vi garanterat kommer att få höra flera låtar från. Som den brutalt attackerande “Everybody Use Your Goddamn Turn Signal”, hetsigt jazz-bluesiga “One Woman Too Many”, varmt omslutande balladen “Love We Had” och den kaxigt hårda ”I Am Not the One (Who Wants To Be With You)”.

– Kärnan i mitt gitarrspel kommer från tonårens tunga rockband. Men nu efter fyrtio år har gitarrens greppbräda blivit som en del av mig själv. Och jag kan höra gitarren inuti mitt huvud. Det har öppnat för bredare och bättre solon och även för ett nytt låtskrivande. Musiken på I Can Destroy hade jag inte kunnat skapa när jag var yngre. Inte hade jag kunnat skriva de här texterna heller. Jag har behövt tid att leva… att uppleva glädje och ilska och kärlek. Och även frustration över andra människors bristande förmåga till omtanke, säger Paul Gilbert. 

ÖVRIGA ARTISTER 2016
Sedan tidigare är klara legendaren Albert Lee, sitarstjärnan Anoushka Shankar, klassiska virtuosen Roland Dyens från Paris, Fyrfaldiga grammisvinnaren Sofia Karlsson med sin Grand Guitar Orquestra, och många andra världsartister.

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. Årets upplaga bjuder på artister av högsta internationella klass. Gitarren är världens populärste instrument och festivalen är Nordens främsta samlingsplats för gitarrmusikälskare och professionella gitarrutövare. 

Festivalen är också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration som ges i landet för många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster. Flera pedagogiska aktiviteter dagtid och konserter kvällstid under fem dagar.

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
0 votes
PAUL GILBERT TILL UPPSALA GITARRFESTIVAL