Description

- Det bästa med Picknickfestivalen är att den för samman människor som annars kanske inte skulle träffas. Vi verkar för att minska segregationen i Göteborg med hjälp av kulturutövningar, aktiviteter och mat. Att den är gratis och att vi har flera olika aktiviteter gör att alla förhoppningsvis känner sig välkomna, säger Sara Hulander, en av årets projektledare.

Picknickfestivalen grundar sig i en manifestation som hölls på grund av ett rasistiskt hatbrott som skett på Kålltorpskolan i Göteborg 2005. Året efter hade eleverna som höll manifestationen startat en festival. Målsättningen har sedan dess varit att verka för mångfald och gemenskap.

Picknickfestivalen förnyar sig även 2016.

-I år har projektledarna satsat på att få in fler kulturyttringar än musik på scen, till exempel kommer vi att ha poesiuppläsning och dans. Nytt för i år är också de skrivarworkshops vi haft som utmynnat i en novellskrivartävling som tillsammans med kulturcaféer utökar Picknickfestivalens aktiviteter till att hända större del av året.

Den 6 juni går festivalen av stapeln på Apslätten i Delsjöområdet.

-Vi hoppas på sol och många besökare, att vi får se folk från hela Göteborg och i alla åldrar! Vår önskan är att alla hittar ett band eller en aktivitet som de gillar.

 

Banden som spelar är:

The Tape

Skamvrån

Sarah Klang

Mowgli

Gipsy Groove (från Kosovo)

Anton Fernhede

Oh no, Wolves

Cannabis Lollipop

 

Text och foto Helena Svensson

 

Läs mer om Picknickfestivalen

http://teamgoteborg.goteborg.com/picknickfestivalen-2016/

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
126 votes
Picknickfestivalen 10-års jubilerar