Description

Bandet Public Void från Stockholm vann Livekarusellens riksfinal 2016 i Nöjesfabriken i Karlstad. – Det här är väldigt kul, utropade sångaren Edvin Moks när de tog emot sitt pris.

Med ett eget sound, en originell röst och ett lovande låtmaterial övertygade Stockholmsbandet Public Void både publiken och juryn i finalen i Studiefrämjandets stora rikstäckande musikturné Livekarusellen på lördag. 

- Det känns ganska oväntat faktiskt, säger gitarristen Simon Götling efter finalen. 

- Vi låg sist när vi kollade på publikrösterna och kände då att vi inte vinner. Men på slutet gick det uppåt rekordsnabbt. Få i bandet fattade ens vad som hänt. 

Public Void utnämndes till vinnare efter publikomröstning och poängsättning av en jury. Tävlingen var jämn ända fram till sista jurymedlemmens poäng.

- Public Void har en innerlighet som griper tag om lyssnaren och ett framträdande som känns i hela kroppen. Jag vill höra mer, sade jurymedlemmen Niklas Nord innan han gav de avgörande poängen.

Public Void består av fem medlemmar och blandar friskt mellan genrer som indie rock och pop. Förutom att väljas till Årets Livekarusellvinnare blev sångaren Edvin Moks också utnämnd till Årets Instrumentalist. Själv tror bandet att de kom så långt i Livekarusellen för att de har en bred låtrepertoar och låtar som många säger att de gillar. 

- Vi har alltid haft inställningen att vi spelar för att vi tycker det är kul. Vi har kört olika låtar i varje deltävling. Vi vill tycka det är kul själva att köra, så vi varierar oss. Jag tror det har varit en av styrkorna, säger Simon. 

Bandet anmälde sig till Livekarusellen för att det verkade roligt och var en chans att få fler spelningar. 

- Sedan har det fortsatt att gå bra, säger Simon.   

Direkt efter att bandet utnämnts som vinnare fick de också rusa till sin första spelning som Livekarusellen-vinnare, nämligen till UKM:s länsfestival i Karlstad.

- Nu vill vi spela mer. Det skulle också vara kul att spela in en skiva, eller åtminstone få våra låtar tillgängliga för allmänheten på någon plattform, säger Simon.  

Medlemmarna i bandet är följande:

Simon Götling, elgitarr
Edvin Moks, sång 
Filip Johansson, elgitarr 
Daniel Eriksson, trummor 
Michael Wissén, elbas

Vill du veta mer om Public Void? Kolla in följande länkar och mejladress:

Public Void på Facebook

Public Voids hemsida

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
315 votes
Public Void vann Livekarusellen 2016