Beskrivning

Svensk Rock & Hårdrock - oberoende eldsjälar.

Rockbranschen skakas av att Team Rock har sagt upp 70 anställda vilket innefattar de prestigefyllda tidningarna Classic Rock Magazine, Metal Hammer m.fl. Rockmusiken är död säger många samtidigt som Metallica och Guns N' Roses trissar prislappen och drar fulla konserter. Ikoner har dött under 2016 och fler står på "tur". Beyoncé blir Grammy nominerad i Best Rock performance tillsammans med Jack White. Major bolagen toppar spellistor på Spotify och popstjärnor pratar om att de kör rock n roll. 

Rockband är coolt, är skickliga musiker och förväntas att arbeta gratis eller betala för att få uppträda för att gå den hårda vägen. Tidningar som Aftonbladet nominerar fel band i fel kategori, såsom Takida till årets hårdrock/metall och Imperial State Electric har kallats för ett glamrockband av en stor radiokanal i Sverige. 

I övriga Europa kallas Sverige för Hårdrocksnationen Sverige men media i Sverige fattar ingenting eller så är det precis vad de gör. En bilaga i Expressen om sport varav 4 sidor om bordtennis. Ledande svensk media skriver om det som visas på TV i maskopi - är det inte Melodifestivalen så är det Let's Dance som är löpsedelsnyheter. 
Norge har oljan och Sverige har musiken har vi myntat tidigare i andra pressutskick. När ska svensk media göra sitt och berätta och utbilda svenska folket i alla kulturframgångar som Sverige gör. Och även om resan mot framgång i alla nivåer är en lika viktig vinkling såsom inom sport. En lika stor bilaga i Expressen och Aftonbladet om Musik där ingen genre diskrimineras utan där mångfald gäller även inom musikgenres - det står på vår önskelista att förverkligas 2017. Det kommer att innebära nyanställningar eftersom dessa tidningar inte besitter kompetens att bedöma genres inom musik men det finns mycket hög kompetens i det rika föreningslivet kring levande musik som tur är. Eldsjälar för levande musik kan rycka in och utbilda Sverige i vilken fantastisk musiknation vi är!  

Kolla in våra playlists på Spotify: 

Swedish Rock Playlist - The Nation of Rock Music - it is something in the water 


Attitude Rec Favorite Ballads - A Spotify Playlist

Attitude Rec Favorites - A Spotify Playlist 

Bild: Ingemar, lead guitarist Greybeards - Photo ©Jennika Photography

Regina Vallanger
vid "pennan" 

ATTITUDE jobbar för svenska rockartister med visionen att de ska kunna leva på sin musik som yrke. Vi hjälper artisen med strategier och etablerar artisten på den svenska och den internationella marknaden. Vi värnar om vårt kulturarv och tillväxt av Rockmusiken i Sverige helt enkelt. Official website and links to Facebook

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Betyg
354 röster
Rockbranschen skakas