Description

Den sydafrikanske artisten Peter Pote från bandet FEAR and HOPE släpper idag sin singel ”No Rhinos” för att lyfta frågan om att vi kan vara den sista generationen som kan uppleva vilda noshörningar.

- Låten handlar om ett barn som väcks ur en mardröm, där alla noshörningar i världen har dödats av tjuvjägare. Barnet ropar förtvivlat till omvärlden att stoppa det meningslösa dödandet, berättar Peter Pote.

Peter har samarbetat med den svenska organisationen The Perfect World Foundation, som arbetar mot tjuvjakt, för att ta fram "No Rhino". Peter sjunger inte ensam i låten. Vid sin sida har han The Perfect World Foundations ambassadör Mikaela Larsson, och en kör bestående av åtta barn mellan åldrarna 7-12 år.

- Det har varit fantastiskt att se hur barnens intresse för noshörningen växt under inspelningen. Om vi inte stoppar tjuvjakten så är vi den sista generationen som kan uppleva dem. Vi är skyldiga framtida generationer att kämpa för djuren, säger Peter.

Singeln släpps på World Wildlife Day, 3e mars, som firas över hela världen. Lanseringen sker på Spotify och Itunes.

- Nu hoppas jag att låten inspirerar människor. Om vi lyckas påverka en person att börja engagera sig för att hjälpa djuren så har allt arbete lönat sig, säger Peter.

Fakta; 

Sången ”No rhinos” av bandet FEAR and HOPE är producerad i samarbete med produktionsbolaget Globalmusix och spelades in under 2015. Samtliga som arbetat med projektet har gjort det volontärt.

Bilden; Airlifted Rhino Artwork by Pia Eklund using a picture taken by Pete Oxford and Leonard Gren. Picture of Sudan taken by Ian Aitkenwww.aitkenimages.co.uk

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet

Arturius


Rate
560 votes
Singeln 'No Rhinos' ute nu