Beskrivning

De två grundarna Johannes Larsson och Rickard Östergård korkar upp en flaska champagne då deras app Pro Guitar Tuner installerats av över 1 miljon användare världen över. För att fira framgången lanserar de nu webb-plattformen ProGuitar.com som är ett community för gitarr och musikintresserade.

Plattformen Pro Guitar lanseras under den här veckan och målet är att skapa en modern mötesplats både för proffs- och amatörmusiker. Utöver communityt kommer användarna framöver att erbjudas flera musikrelaterade produkter och tjänster.

Allt började redan 2011 då ingenjörerna och gitarristerna Johannes och Rickard utvecklade en webb-app där man via sin webbläsare kan stämma sitt instrument via datorns mikrofon. De var då först i världen med att erbjuda en sådan tjänst. Responsen blev mycket positiv men det var ett problem; gitarrister har inte alltid tillgång till en dator när de vill stämma sitt instrument. Behovet av en app för telefonen var alltså uppenbart.

Under kvällar och helger arbetade de med att förbättra webbapplikationen samt påbörjade utvecklingen av en smartphone-app. Sedan februari i år tog de också steget att satsa heltid på företaget.

- Vi trodde mycket på detta projekt och såg det som en rolig utmaning att förena vårt stora musik- och teknikintresse. Behovet av en bra stämapp för instrument märks tydligt då användarbasen växer exponentiellt. Jag använder själv Pro Guitar Tuner dagligen då jag förutom att spela gitarr även bygger gitarrer, säger Johannes.

Antal användare: > 1miljon

Tillväxt: > 5000 installationer/dag

Populäraste länder: Indonesien, USA, 

Mexico, Brasilien och Argentina

Företag: JR Innovation AB

Ägare: Johannes Larsson (VD) och Rickard Östergård

Säte: Stockholm

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Betyg
0 röster
Svenska Pro Guitar bryter miljonstrecket